Kezdőlap Film- és színházművészet Átadták a 24. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat díjait

Átadták a 24. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat díjait

22
0

Hristo Simeonov alkotása lett a legjobb kisjátékfilm, a dokumentumfilmek közül Okran Bayram, animációs-kísérleti kategóriában pedig Bea R. Blankenhorst filmjét díjazták a szombat este lezárult 24. Faludi Nemzetközi Filmszemlén – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

 

    A november 17. és 20. között online megtartott fesztiválra a világ 48 országából, összesen 357 rövidfilm és több mint 110 fotó érkezett. A zsűri több mint 70 órányi anyagból választotta ki a nyerteseket.

 

    A kisjátékfilm kategória győztese a bolgár Hristo Simeonov Nina című filmje. A műben Nina, a 13 éves roma lány követi álmát, hogy Spanyolországba költözzön, és jobb életet éljen. Ehhez azonban ügyes zsebtolvajnak kell lennie.

 

    Dokumentumfilm kategóriában a német-lett koprodukcióban forgatott I am Wounded című pályaművet ítélte a legjobbnak a zsűri. A film rendezője Okran Bayram egy testvérpár életét mutatja be, akiknek  gondoskodniuk kell terrortámadásban megsérült apjukról, valamint anyjukról és húgukról.

 

    Az animációs-kísérleti kategóriában Bea R. Blankenhorst After the eclipse című műve kapta az első díjat.

 

    Az egyéni fotó kategória első helyezését Nagy Hedvig Hold című alkotása nyerte, a fotósorozat kategória legjobbja Szigeti Vajk Periférián című alkotása lett.

 

     A filmes zsűri tagja Csuja László, Dombrovszky Linda és
Madarász Isti filmrendező, Lázár Kovács Ákos médiakutató és
Szabó-Nyulász Melinda animációs rendező volt.

    A fotókról Ádám Gyula, Haris László, Pályi Zsófia és Szalontai Ábel fotográfus döntött.

 

    A szemle filmjei és fotói november 25-ig megtekinthetők a faludifilmfestival.hu honlapon.

 

     A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonnégy éve létrehozott rendezvénye, amelyhez tizenkettedik éve fotópályázat is társul.

 

A tematikus rendezvény idei vezérmotívuma a “többre születtél” volt.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét