Kezdőlap Film- és színházművészet Martin Scorsese rendez filmet a Grateful Dead rockbandáról

Martin Scorsese rendez filmet a Grateful Dead rockbandáról

137
0

Martin Scorsese rendez zenés életrajzi filmet a Grateful Dead rockbandáról. Az együttes frontemberét, Jerry Garciát Jonah Hill játssza.

 

 

UNSPECIFIED – CIRCA 1960: Photo of Grateful Dead (Photo by Malcolm Lubliner/Michael Ochs Archives/Getty Images)

    A Variety.com cikke felidézi, hogy Scorsese és Hill legutóbb 2013-ban dolgozott együtt A Wall Street farkasa című filmen. Scorsese nemcsak rendezője, de producere is lesz az egyelőre cím nélküli filmnek.

 

    A Grateful Dead 1965-ben alakult Kaliforniában, és az ellenkultúra egyik szimbólumává vált, miután 1967-ben kiadták debütáló albumukat. Garcia mellett az alapító tagok közé tartozik Bob Weir, Ron McKernan, Phil Lesh és Bill Kreutzmann. Az együttes közös munkájának Garcia 1995-ös halála véget vetett, de a banda népszerűsége fennmaradt: Garcia dalait a Dead & Company játssza.

 

    A banda bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is. Egyelőre nem derült ki, hogy Scorsese filmje az együttes melyik korszakát helyezi a középpontba.

 

    Hill egy Instagram-üzenetben osztotta meg a hírt, hogy főszerepet játszik majd a filmben, ami az Apple-nél készül, ahol Scorsese éppen a Killers of the Flower Moon című westernen dolgozik Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Jesse Plemons közreműködésével.

 

    A film forgatókönyvét Scott Alexander és Larry Karaszewski írja.

 

    A Grateful Dead még élő tagjai áldásukat adták a produkcióra, sőt executive producerként jegyzik majd őket a stáblistán Jerry Garcia lányával, Trixie Garciával együtt.

 

    Scorsese már több fontos zenei dokumentumfilmet forgatott: 1970-ben a Woodstock, 1978-ban Az utolsó valcer, 2011-ben George Harrison: Élet az anyagi világban és 2019-ben a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story című produkciókat.

 

    A rendező 2017-ben executive producere volt az együttesről készült hatrészes dokumentumfilmnek is, amit Long Strange Trip címmel vetítettek. Akkoriban úgy nyilatkozott, hogy a Grateful Dead nem csupán egy banda: “saját bolygójuk volt, amelyet rajongóik milliói népesítettek be” idézte a Variety.com.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét