Kezdőlap Kiemelt anyagaink Szerelem és méreg: Han Chi Ho zongoraestje a BMC-ben

Szerelem és méreg: Han Chi Ho zongoraestje a BMC-ben

192
0

 

Han Chi Ho Szerelem és méreg című zongoraestjén olyan kompozíciókat hallhatunk, amelyekben erőteljes szerephez jut a tánc. A műsor francia zongoraművekre, illetve a 20. századi baletthez kötődő darabokra fókuszál.

 

 

Az előadás nemcsak a zongorajáték költői és virtuóz oldalát mutatja be, de megjelenik benne a meditáció és a melodráma is – a szerelem, az élet és a halál hármasságára felfűzve.

 

 

Műsor:

Szergej Prokofjev:

Tíz részlet a Rómeó és Júlia című balettből

(válogatás)

Maurice Ravel:

La Valse

 

Igor Sztravinszkij:

Három részlet a Petruska című balettből

Liszt Ferenc:

Isten áldása a magányban

(Bénédiction de Dieu dans la solitude)

 

Közreműködik:

Han Chi Ho – zongora

 

Szerelem és méreg: Balett táncosok nélkül

 

Az 1992-es születésű Han Chi Ho zongoraművész Kim Ji Ae és Pi Gyeong Seon tanítványaként kezdte karrierjét Dél-Koreában. Még a Szöuli Művészeti Középiskolában végzett tanulmányai során Németországba költözött, ahol az esseni Folkwang Művészeti Egyetemen Arnulf von Arnim professzor tanítványaként diplomázott. Jelenleg a Hannoveri Zenei, Színművészeti és Médiatudományi Egyetem posztgraduális képzésében Arie Vardi professzor a mestere.

 

A zongoraművészek fiatal generációját képviselő Han Chi Ho figyelemreméltó eredményeket ért el a legjelentősebb nemzetközi versenyeken. 2009-ben a bécsi Beethoven Nemzetközi Zongoraverseny legfiatalabb résztvevőjeként az első dél-koreai művész volt, akinek sikerült a legjobb három közé kerülni, ami által a nemzetközi zenei élet is megismerhette a nevét. Később, 2011-ben a németországi Schubert Nemzetközi Zenei Versenyen második helyezést és különdíjat szerzett, a bonni Beethoven Telekom Nemzetközi Zongoraversenyen pedig szintén második helyezést ért el és közönségdíjat nyert. Idén a Szöuli Nemzetközi Zenei Versenyen első lett zongora kategóriában, az amerikai Gina Bachauer Nemzetközi Zongoraversenyen pedig második helyezést ért el. A közelmúltban a nemzetközi szinten elismert müncheni ARD Nemzetközi Zenei Versenyen nem csak, hogy a legjobb lett zongora kategóriában, de a közönségdíjat és a modern zenei különdíjat is megszerezte, folytatva ezzel ragyogó karrierjének diadalmenetét.

 

Fellépett számos bel- és külföldi zenekarral, többek között a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Müncheni Kamarazenekarral, az Osztrák Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Marseille-i Állami Zenekarral, a svájci Winterthur Zenekarral, az amerikai Utah Állami Szimfonikus Zenekarral, a Dortmundi Filharmonikusokkal, a bonni Beethoven Zenekarral, a Schleswig-Holstein Szimfonikus Zenekarral és a Shenzheni Szimfonikus Zenekarral. Vendégművészként aktívan tevékenykedik olyan híres zenei fesztiválokon is, mint a németországi Ruhr Nemzetközi Zongorafesztivál, a Kissinger Sommer Zenei Fesztivál vagy a svájci Bodensee Zenei Fesztivál. Emellett olyan híres koncerttermekben játszott, mint a Bécsi Zeneegyesület (Musikverein) Aranyterme, a németországi Beethovenhalle, a müncheni Herkules-terem, a zürichi Tonhalle, a Szöuli Művészeti Központ vagy a pekingi Tiltott Város Koncertterem.

 

NOV 4. CSÜTÖRTÖK, 19:00

Budapest Music Center,

BMC Koncertterem


1093 Budapest,

Mátyás u. 8.

logo

Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét