Kezdőlap Interjúk Tömény költészet, filozófia és vattacukor- gengszterzene – A szegedi Millenniumi Kávéház és...

Tömény költészet, filozófia és vattacukor- gengszterzene – A szegedi Millenniumi Kávéház és Klub teraszán játszott a szolnoki IDEA és szegedi CHIMPULL együttes

201
0

A múlt héten szombaton Szegeden, a Millenniumi Kávéház teraszán két zenekar is fellépett. Nosztalgikus hangulatban kezdtem bele szeretett Barátommal, egyben magazinunk webszerkesztőjével, Benivel az interjúk elkészítésébe, ugyanis egy kicsit arrébb, a kilencvenes években – közvetlenül a szökőkútnál a Gőzerővel -, az Advent nevű együttesemmel játszottam. 

 

IDEA

 

Szereted a töményet?

 

Na, most megfogtalak! Ha nem is szereted, de talán belekóstoltál már, belenyújtottad a nyelvedet, hogy ízlelgesd egy kicsit. No, nem az alkoholra gondolok, de az sem megvetendő azért! 🙂 Arra gondolok, hogy e gyönyörű nyelvünkkel élni és nem visszaélni kell, csak úgy szabad használnunk, ahogyan rendeltették.

 

“Jóféle anyaggal” kínáltak meg minket és a nagyérdeműt.

 

 

CHIMPULL

 

A szegedi CHIMPULL fiatal egyetemistákból álló banda, akik nem véletlenül találtak a szolnoki IDEA trióra és fordítva, hiszen sok-sok közös vonás felfedezhető bennük.

 

A zene mellett, az emberi dolgok is összehozták őket, így az sem csoda, hogy ez a buli összejöhetett.

 

Jankó Marcell éppen átéléssel kezeli a négyhúros hangszerét

 

A CHIMPULL tavaly már bemutatkozott itt, azonban az IDEA még nem. Azért Jankó Marcellnek (IDEA, basszusgitár) van ide kötődése, hiszen a Napfény városában választott magának egyetemet.

 

Bajnai Marcell énekel és gitározik

 

Mindkét csapat tagjai már az első pillanatban “közel engedtek minket magukhoz”, elképesztő barátságosak, alázatosak, tisztelettudóak és ráadásul tudnak is zenélni, hangulatot teremteni. 

 

Dávid, a testnevelő tanár még nálam is bőbeszédűbb, mondjuk itt éppen nem volt lehetősége, de ritmusban annál inkább 🙂

 

Az IDEA zenéje, szövege annyira megfogott – nem lehetek egyedül -, hogy mindenképpen találkozni is akartam velük. Nem beszélve arról, hogy végre a házigazda CHIMPULL tagjaival is már elérkezett a nagy tali ideje.

Így kézenfekvő volt, hogy Benivel elmegyek és meghallgatom őket élőben is, és ha a technika engedi, akkor összehozunk velük interjút. 

 

 

A technika most sem volt túl kegyes hozzánk, de a végén még az IDEA trió tagjai is meglepődtek, amikor jeleztük nekik: sikerült a videóinterjú.

 

A hold is táncot járt az égen 🙂

 

Arra készültünk ugyanis, hogyha a videó nem sikerül, akkor mentsvárként ott lesz a hangfelvétel, amit ha jól emlékszem, talán a magyar-bölcsész szakos hallgató Bajnai Marcell (IDEA énekes-gitáros, zene-és szövegíró) javasolt. 

 

Nekünk is jár a 100 élet

 

Kozma Miki kezei sem fagytak oda a mikijéhez, de a szintetizátorhoz sem, hiszen a pörgő nóták nem engedték

 

A CHIMPULL tagjaival készített interjú elkészítése sem volt annyira sima ügy, hiszen az IDEA beállása, de a technikánk is bizony akadályozott.

 

Kovács Szilárd (gitár) ujjai a hideg ellenére is megtalálták megfelelő a húrokat

 

Ábrahám Levi nem éppen levitál, azonban “éli” basszerját

/Kép: Chimpull fb/

 

Kocsis Barni is odaütött ahova, meg amikor “köllött”

 

Több változást is megéltek a srácok az az utóbbi időben, de itt elmondják ők: 

 

Megérkezett azonban Bánszki Krisztián Testvérem, kollégám, aki kisegített minket. 

 

 

Idea elérgetősége: https://www.facebook.com/ideazenekar/

 

Tömény költészet és filozófia is kihallatszott az IDEA dalaiból, míg a CHIMPULL pár feldolgozás mellett, kóstolót adott a vattacukor-gengszter vonulatukból is.

 

Megérte, hogy elmentünk, élőben láthattuk, hallgathattuk őket! 

 

A CHIMPULL elérhetősége: https://www.facebook.com/Chimpull

 

Biztosan sokszor hallunk még róluk!

Készítették:

Beni,

Roli,

Krisztián,

Visó

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét