Kezdőlap Képzőművészet Találkozások – A Hősök terén mutat be kiállítást a MAOE

Találkozások – A Hősök terén mutat be kiállítást a MAOE

32
0

Csaknem 1700 művész alkotásait mutatja be tizenkét dobozban, Találkozások címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) által a Hősök terén pénteken elhelyezett installáció.

 

 

A képzőművészethez szükséges anyag igen változatos lehet, a létrejött művek bemutatásához azonban nélkülözhetetlen egy dolog: a tér, amelyben megmutatkozhatnak – mondta el a szabadtéri kiállítás pénteki megnyitóján a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese.

 

    Vígh Annamária emlékeztetett arra, hogy a pandémiás időszak újraformálta az emberek viszonyát a térhez, miközben a megmutatkozni kívánó művészeti intézményeket, szervezeteket egyre kreatívabb megoldásokra ösztönözte.

 

A MAOE csattanós választ adott a pandémia kihívásaira: nyitottabb lett, mint valaha – méltatta az egyesületet, hozzátéve azonban: nem a mostani az első alkalom, hogy a MAOE szokatlan helyszínt választott a bemutatkozáshoz.

 

D. Udvardy Ildikó művészettörténész, a tárlat kurátora felidézte, hogy az egyesület korábban víz alatti kiállítással, labirintusházzal és harmóniatérképpel is jelentkezett már.

 

    A szeptember elején Szegeden már bemutatott, Találkozások című installáció elsődleges célja annak érzékeltetése volt, hogy a MAOE nem csupán önmagára figyel, hanem érzékenyen reagál a társadalomban zajló eseményekre is – közölte D. Udvardy Ildikó, hozzátéve: a budapesti kiállítás zárása után a bemutatott digitális printeket az egészségügy intézményei számára, az anyagban található meseillusztrációkat pedig gyermekkórházaknak ajánlják fel.

 

   Sárkány Győző, a MAOE alelnöke felidézte, hogy a járványhelyzet idején az egyesület 127 művésztől vásárolt munkákat, melyek printjei a Találkozások anyagának egyik részét képezik; ezt egészítik ki a MAOE korábbi, Dimenziók című tárlatának darabjai.

 

    A Találkozások installáció október 10-ig tekinthető meg a Hősök terén.

MTI

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét