Kezdőlap Kiemelt Sikeresen szerepeltek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók Heerenveenben

Sikeresen szerepeltek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók Heerenveenben

101
0

Tíz érmet, közte hat aranyat szereztek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a hollandiai Heerenveenben rendezett KNSB Invitation Cupon.

 

Shaolin Sándor Liu | Facebook

    A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a férfiak minden számban győztek: összetettben Liu Shaolin Sándor nyert, testvére, Liu Shaoang a 9., Krueger John-Henry pedig a 15. volt. Liu Shaolin Sándor 1500 és 1000 méteren nem talált legyőzőre, Liu Shaoang pedig 500-on, ahol Krueger harmadikként zárt. Az 1000 méteren Krueger a második, Liu Shaoang a harmadik lett.

 

A férfi 5000 méteres váltóban a két Liu és Krueger mellett Tiborcz Dániel futott, ebben a számban is a magyarok diadalmaskodtak. A 2000 méteres vegyes váltóban a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű csapat végzett az élen.

 

    Jászapáti Petra 1000 méteren a második, 1500-on a negyedik volt. Összetettben a holland Suzanne Schulting győzött, Sziliczei-Német Rebeka a 7., míg Jászapáti a 13.

    A felkészülési versenyen több olyan fiatal is bizonyítási lehetőséget kapott, akik a B-keretből harcolták ki a kerettagságot a két héttel ezelőtti budapesti válogatón.

 

    Bánhidi Ákos szövetségi kapitány szerint a felkészülés szempontjából rendkívül hasznos volt a hollandiai megméretés.

 

   “A holland rendezők kiváló versenyt szerveztek. Nagyon jó lehetőség volt számunkra a pandémia miatti versenyhiány pótlására. Az erős mezőnyben a női versenyt a holland és olasz versenyzők uralták, de a magyar hölgyek is helytálltak, amit Jászapáti Petra 1000 méteren elért ezüstérme is bizonyít. A férfiak mezőnyét egyértelműen a magyar versenyzők dominálták. Mind a 12 versenyzőnk bizonyítási lehetőséget kapott és örülök, hogy mindenki igyekezett élni ezzel a lehetőséggel” – értékelte a kapitány.

 

    Ez a viadal volt az utolsó lehetőség, amelyen versenyhelyzetben tudott felkészülni a csapat a négyállomásos, olimpiára kvalifikáló világkupa-sorozatra.

 

 A vk az október 21-24-i pekingi versennyel indul, és rá egy héttel a nagojai futammal folytatódik. A sorozat harmadik felvonását Debrecenben rendezik november 18-21 között. A sort a hollandiai Dordrecht zárja november 25. és 28. között. A négy versenyből a három legjobb eredményt számítják be az olimpiai kvótáért folyó versengésben.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét