Kezdőlap Irodalom Szegedről jelentjük – Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska: Pilinszky és én

Szegedről jelentjük – Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska: Pilinszky és én

379
0

2021.10.11. 19:00

Szeged, IH Café

 

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. A zenekar mellett időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.

 

 

Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Törőcsik Franciskával, a sokoldalú színésznővel egy vadonatúj zenés, irodalmi előadással készülnek, ezzel is kifejezve tiszteletüket a huszadik századunk egyik legjelentősebb költőjének.

A magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

 

“Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” – Prieger Zsolt.

 

A műsor ősbemutatója a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt április 11-én a költészetek napján, melynek a Kiscelli Múzeum adott otthont.

https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét