Kezdőlap Film- és színházművészet Budapesti Őszi Fesztivál – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára

Budapesti Őszi Fesztivál – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára

95
0

EP33Haydn – Performansz hegedűre, cselló-ra és koponyára címmel különleges előadás látható október 7-én és 8-án a Márai Sándor Kulturális Központban a Budapesti Őszi Fesztivál keretében.

 

 

Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámájának szövegtöredékeit az Örkény Színház művészei adják elő a Los Angeles-i Viano String Quartet zenei közreműködésével.

 

A produkció az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Budapesti Őszi Fesztivál közös előadása.    

 

 Az Örkény Színház októberben tűzi műsorára Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című darabját. Az Esterházy család kulturális örökségét gondozó Esterházy Magyarország Alapítvány munkatársai úgy érezték, fontos, hogy ezt a művet egy új, egyedi feldolgozásban, Kovács D. Dániel rendezésében a Budapesti Őszi Fesztivál széles közönsége is megismerhesse – közölte az Esterházy Magyarország Alapítvány az MTI-vel.     

 

Az előadáson Csákányi Eszter, Znamenák István, Borsi-Balogh Máté és a bábművészek játéka mellett a Los Angeles-i Viano String Quartet is kiemelt szerepet kap.

 

A zenészek európai turnéjuk egyik állomásáról utaznak át Budapestre, hogy virtuóz zenéjükkel egy újabb réteggel gazdagítsák a színházi eseményt, amelyben a szereplők között még egy Esterházy Robot is felbukkan.     

 

A performansz kiegészítéseként élő fényinstalláció is lesz: a Haydntrip címet viselő produkciót az ArtTrip audiovizuális alkotóközösség varázsolja a helyszínre.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét