Kezdőlap Ipar-, és népművészet A hétvégén rendezik meg a Gül Baba Kulturális Fesztivált

A hétvégén rendezik meg a Gül Baba Kulturális Fesztivált

143
0

A magyar és a török nemzet kultúrájában felfedezhető hasonlóságokat és összefonódásokat mutatja be a Gül Baba Kulturális Fesztivál, amelyet a hétvégén, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat részeként tartanak meg Budapesten.

 

 

    A Gül Baba Örökségvédő Alapítvány pénteki tájékoztatás szerint a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely olyan fesztiválnak ad otthont, amely az egész családnak szórakozási lehetőséget nyújt.

 

    A fesztivál programjának összeállításakor, a fellépők kiválasztásakor a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a rendezvény mind a történelem, mind Gül baba és a török kultúra iránt érdeklődők számára színes programokat nyújtson.

 

    A programban szerepelnek magyar és török koncertek, mesemondás, kézműves programok, tárlatok és tárlatvezetések, valamint játszóház és gyereksarok is várja az érdeklődőket.

Szombaton koncertezik Rosta Géza, a Bordó Sárkány, Afronauta, valamint a Török Tilla Folk Experience, emellett Yunus Emre verseiből felolvasást tartanak.

 

    Vasárnap Kovácsovics Fruzsina, Mesi&Arfit Erdem, a Kerekes Band és a Szirtes Folk Band koncertje várja az érdeklődőket a II. kerületi Mecsek utcában.

    A nagyközönség a fesztiválon találkozhat először a magyarországi oszmán-török emlékeket bemutató virtuális kiállítással.

A háromnapos rendezvénysorozat ingyenesen látogatható.

MTI/nullahategy.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét