Kezdőlap Irodalom Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot

Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot

34
0

Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot, az új kiírás szerint az érdeklődők szeptember 26-ig jelentkezhetnek a videós megmérettetésre – tudatta az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

 

 

    Mint a közlemény felidézi, a közmédia Toldi Miklós legendás történetét életre keltő, 13 részes animációs produkciót készített egyedi, kézzel rajzolt technikával a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először vasárnaptól. Az animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg, a cselekményben maga a költő kalauzolja végig a nézőket.

 

    A premier alkalmából az MTVA meghirdette a Mondj verset a nagyival! című pályázatot, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet videó formában. Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek.

 

A fődíj egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát.

 

  “Jankovics Marcell olyan mély művészi alázattal fogta meg a költeményt, hogy megmaradt a kulturális értéke és a mai generációk számára is fogyasztható, közel hozott feldolgozást láthatunk, az eredeti Arany szövegekkel. Az animációs sorozat ezáltal hidat tud képezni a nemzedékek között” – idézi az összegzés a Toldi-adaptáció jelentőségéről Medveczky Balázst, a Duna Televízió csatornaigazgatóját, aki hozzátette: “örömünkre szolgál, hogy a premier apropójából a fiatal és az idős korosztályt most egy közös felhívással tudjuk megszólítani. Bízunk benne, hogy olyan nívós pályaművek érkeznek, amelyek értéket képviselnek, és méltó módon őrzik meg a 19. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának emlékét”.

 

  Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a nemzedékek közti kapcsolatok szorosabbra fűzése.

 

A felhívás részletei megtalálhatók a www.mediaklikk.hu weboldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket – áll az összegzésben.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét