Kezdőlap Film- és színházművészet Kilenc produkcióval készül az évadra a Griff Bábszínház

Kilenc produkcióval készül az évadra a Griff Bábszínház

25
0

Érdekes, izgalmas, közönségbarát műsortervvel készül a 2021/2022-es évadra a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az Ilók, Mihók és más bolondságok című népmesét pénteken mutatják be Bartal Kiss Rita rendezésében a kőszínházban.

 

 

    A rendező Szász Ilona dramaturggal a Bolond mese gyűjteményből három játékos, humoros történetet választott ki. A szerepeket Csepregi-Kovács Napsugár, Szolnok Ágnes, Tóth Mátyás és Vári Vivien játssza. A látványos bábelőadáson – Nagy-Kovács Géza díszlettervező és Rofusz Kinga bábtervező alkotása nyomán – klasszikus kesztyűbábokat alkalmaznak, a négy keretes díszletben a helyszíneket szimbolizáló geometrikus formák váltakozva jelennek meg.

 

Bartal Kiss Rita művészti vezető elmondta: bábtechnikában, díszleteben, valamint az előadás terjedelemében mobiltáshoz, a változó helyzethez alkalmazkodtak.

 

Hozzátette: az új évadban több népmesét választottak, ugyanakkor a Griff kínálatában kortárs és műmeséket is láthat a közönség. Színpadra állítják többek közt a Széttáncolt cipellőket, a Csipkerózsikát, az Égig érő fa című népmesét, műsorra tűzik a Pim, a földimalac, aki semmiben sem volt biztos, valamint a Lenka és Palkó című bábjátékot. Decemberben Nemes Nagy Ágnes művei nyomán összeállított műsort, a Hóesésben című zenés, táncos, látványos előadást láthatja a közönség.

 

Szűcs István színházigazgató az MTI-nek elmondta: az előadásokat a pandémia alatt a virtuális térben tették közzé, a tavasz utolsó és a nyár első hónapjában pedig az óvodás korosztálynak játszottak.

A korábbi időszakban a nézők száma évente meghaladta a 30 ezret, míg az elmúlt évadban 80-90 százalékkal csökkent a nézők száma.

A 2021/2022-es évad bemutatóinak nagyrészét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), valamint a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásával tudják megvalósítani.

MTI/griffbabszinhaz.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét