Kezdőlap Irodalom Pilinszky100 – Alkotói pályázat középiskolásoknak

Pilinszky100 – Alkotói pályázat középiskolásoknak

27
0

A Pilinszky-emlékévhez kapcsolódóan alkotói pályázatot hirdet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola anyaországi és határon túli középiskolás (9-13. évfolyamon tanuló) diákok számára.

 

 

    “A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola számos programot és kezdeményezést valósít meg, amellyel célja, hogy minden korosztály számára lehetővé tegye, hogy megismerkedjen, vagy újra ismerkedjen Pilinszky lenyűgöző életművével” – olvasható a pályázat kiírójának hétfői közleményében.

 

    A középiskolás diákok fotó, film, plakát és portré kategóriában pályázhatnak.    

 

    A közlemény szerint pályázni lehet bármely Pilinszky-mű és/vagy a költő életében fontos helyszín(ek), épület(ek) által ihletett, annak tartalmához vagy hangulatához kapcsolódó fotóval vagy fotósorozattal.

A második kategóriában olyan plakátterveket várnak, amelyeket egy Pilinszky-mű és/vagy a költő életében fontos helyszín(ek), épület(ek) ihlettek vagy az emlékévet népszerűsítik.

 

A harmadik kategóriában a költő műve által ihletett, annak tartalmához, hangulatához illeszkedő videoklippel, kisfilmmel és/vagy a költő életében fontos helyszín(ek), épület(ek) bemutatásával lehet pályázni. Ezeken túl Pilinszky János 2 vagy 3 dimenziós portréjának elkészítésével is pályázhatnak a diákok.

 

    A fotó és film kategóriához tartozó pályaművek elektronikusan küldhetők be 2021. november 27-ig, a költő születésnapjáig a palyazat@muveszetinepfoiskola.hu címre.

 

A portré kategória esetén az eredeti alkotás postai úton vagy személyesen juttatható el a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola címére (2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc utca 10.).

A plakátok elektronikusan (amennyiben digitálisan szerkesztett anyag), személyesen vagy postai úton is beküldhetőek a fenti elérhetőségekre.

 

    A közlemény szerint a pályázat díjátadóval egybekötött záró rendezvényére a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban kerül sor 2022 első negyedévében.

A legjobb alkotásokat nyilvános gálaműsor keretében mutathatják be az alkotók, a kiemelkedő fotókból és portrékból kiállítás készül.

MTI/u-szeged.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét