Kezdőlap Kiemelt Csonka András és Szenes Andrea kézen fogva ünnepeltek a Szenes Iván...

Csonka András és Szenes Andrea kézen fogva ünnepeltek a Szenes Iván koncerten

380
0
A hétvégén 11. alkalommal került megrendezésre Budapest egyik legnépszerűbb zenei rendezvénye. Több mint tízezren vettek részt a Szenes Iván tiszteletére tartott Jubileumi Emlékkoncerten. A dalköltő generációkon átívelő legismertebb dalait új köntösben adták elő a hazai művészvilág elismert sztárjai. Az egyedülálló és nagyszabású koncertet Bodrogi Gyula és Szenes Andrea műsorvezetése tette még szórakoztatóbbá és feledhetetlenné. M.Páll Zoltán szobrász által tervezett Szenes Iván Művészeti díjakat idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter kapta.

Szenes Andrea gyerekkori korcsolya partnerével kézen fogva táncolt a színpadon.
Óriási öröm és megtiszteltetés számomra ez a díj. Szenes Iván a valaha élt legnagyobb magyar dalszerző-zseni és az életműve messze túléli az életét. Ezt tükrözi a mai koncert is és az, hogy még mindig ő a legtöbbet játszott szerző Magyarországon.” – mondta Csonka András.
A Szenes Iván téren bármi megtörténhet, hiszen hamarosan még Szenes-múzeum is nyílik ott, ahol a huszadik század legtermékenyebb és legnagyobb hazai slágergyárosának otthona is áll.
A 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván emlékkoncert idén is ünnepi hangulatba hozta a közönséget. „Nagyon örülök, hogy mindenki jól érezte magát, a közönség és a művészek is. Számomra ez a legfontosabb!”-mondta Szenes Iván lánya, Szenes Andrea.
A népszerű dalszerző több mint kétezer dalából a legnagyobb slágerek szólaltak meg a legendás Apostol zenekar kíséretében, Kökény Attila és Zalatnay Cini párosában Szenes Iván ’Hosszú forró nyár’ című dala hangzott el, Kocsis Tibitől pedig a ’Próbálj meg lazítani!’, ’Mindenkinek van egy álma’ és a ’Találkozás a régi szerelemmel’ slágert hallhatta a lelkes közönség. Nyári Károly ’Az utolsó tánc’, Bo Viktor ’Vuk’ dalával varázsolta el a közönséget.
Opitz Barbi rajongói sorokban álltak, hogy a fiatal énekesnővel fotózkodhassanak, aki Édesanyjával érkezett a koncertre. Az egyik általa előadott sláger az ’Úgy szeretném meghálálni’ is Édesanyjának szólt.
Szenes Andrea köszönetet mondott a színpadon Kocsis Máténak, Józsefváros korábbi polgármesterének és az Emlékkoncert ötletgazdájának is: „Az ötlet tőlem származik, de az érdem Andreáé. 11 évvel ezelőtt Szenes Iván halála után polgármesterként meglátogattam Andreát, aki bevitt Iván dolgozószobájába, leültetett abba a székbe, amibe Hofi Géza szokott ülni. Akkor jutott eszembe az ötlet, ha már ott van az a hatalmas tér, ahol Szenes Iván élt és alkotott, miért ne rendezzünk egy nagy-nagy koncertet a tiszteletére. Akkori polgármesterként felvállaltam Andreával a szervezést és finanszírozást, aztán így az évek alatt a koncert kiforrta magát. Olyan hagyományt teremtettünk, amelynek évről évre folytatódnia kell!”- mondta Kocsis Máté, aki két kisgyermekével és feleségével látogatott a koncertre.

 

 

A koncerten minden évben átadásra kerülnek a Szenes Iván Művészeti díjak, melyet idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter zeneszerző kapott.

Kökény Attila népszerű énekes és zongorista Szenes Iván dalain nőtt fel, hiszen a családjában mindenki muzsikus és mindannyian rajonganak a zenéért.
Én imádom Szenes Iván szerzeményeit. Olyan családban nőttem fel, ahol vagy Anyám énekelt a konyhában, vagy Apám dudorászott, vagy a testvéreim gyakoroltak és mindig felcsendült egy Szenes dal. Úgy érzem, hogy engem nagyon szeret a Jó Isten, hiszen jókor voltam jó helyen. Büszke vagyok rá, hogy itt lehetek és megérdemlem Szenes Iván kitüntetését és általa részese lehetek Szenes Iván történetének. Akinek van szíve, nem tud elmenni egy Szenes Iván sláger mellett.’ – mondta meghatódva Kökény Attila.
A harmadik Szenes Iván művészeti díjat Körmendi Péter zeneszerző vette át, aki a Szenes zenekar vezetője immár 10 éve.

 

Szívből gratulálunk a megérdemelt díjakhoz!

 

A koncertről készült televíziós felvételeket a Duna World közvetíti.

www.presstonpr.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét