Kezdőlap Egyebek Ma kezdődik a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn

Ma kezdődik a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn

340
0

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, valamint gyerek- és ismeretterjesztő programok is várják az érdeklődőket.

 

 

    A hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál idei kiemelt témája az “Érzékeny Bolygó – a víz” lesz.

 

    A fesztivál hagyományos kísérőrendezvényén, a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlén idén 9 kategóriában versenyeznek a világ minden tájáról érkező alkotások. A szombat délután induló mustra alkotásait négy vetítési helyszínén láthatja a közönség. Központi szerepet kap a David Attenborough Világa elnevezésű blokk, amellyel a 95 éves világhírű angol természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.

 

    A Trash Art Magyarország program hulladékból készült szobrainak témája ezúttal Magyarország nagyvadjai. Az alkotók alapanyagként különböző hulladéktípusokat és természetes, organikus anyagokat használtak fel.

 

    A fesztiválon öt fotókiállítás lesz látható: a Varázslatos Magyarország című természetfotó-tárlat, az Ember és Természet című diákkiállítás, a Tájodüsszeia 2021 és a TransNatura című tárlat, valamint Potyó Imre kiállítása.

 

    Több ismeretterjesztő, szemléletformáló programon vehetnek részt a gyerekek. A Zöldforgó Élménynap része lesz az Alma Együttes és Gryllus Vilmos koncertje.

 

    A programkínálatot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki, amelyen közel 60 kiállító mutatja be portékáit.

 

    A fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol 10 nemzeti park mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és aktuális programjait.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét