Kezdőlap Kiemelt 3×3-as kosárlabda Eb – Győzelmével negyeddöntős a női válogatott

3×3-as kosárlabda Eb – Győzelmével negyeddöntős a női válogatott

300
0

Első mérkőzését megnyerte, ezzel bejutott a vasárnapi negyeddöntőbe a magyar női válogatott pénteken a Párizsban zajló 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságon.

 

Medgyessy Dóra

 

    Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a C csoportban elsőként Belgiummal csapott össze az Eiffel-toronnyal szemben kialakított alkalmi kosárpavilonban.

A 2014-es világbajnokságon bronzérmes ellenfél az életéért küzdött, mivel a trió nyitómeccsén 18-13-ra kikapott a románoktól.

 

A pontszegény találkozón két és fél perc elteltével még mindig csak 1-1 állt a nagyórán, majd öt percnél – a mérkőzés derekán – 8-6-ra vezettek a mintegy harmincfős szurkolótábor által buzdított magyarok. Nem sokkal később, 12-7-es állásnál már biztosnak tűnt a siker, ám a rivális a 14-12-ról induló utolsó percben egy duplával kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás.

 

A kétpontos különbségig tartó ráadásból alig fél perc pergett le, amikor a 2016-os, magyar aranyéremmel zárult Eb legjobbjává választott Medgyessy Dóra egy duplával lezárta a meccset. Mivel a belgáknak ez már a második vereségük volt, biztossá vált, hogy sereghajtóként nem juthatnak tovább a csoportból.

 

    “Éreztem, hogy ilyen szurkolók előtt nem veszíthetünk ma” – mondta boldogan Medgyessy, az összecsapás hőse. “Nem foglalkozunk azzal, hogy változott a csapatunk összetétele, megyünk tovább!” – tette hozzá.

 

A Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Bach Boglárka összeállítású csapat 21.10-kor az olimpián is szerepelt Romániával csap össze. A trióból az első két együttes jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe.

 

A nemzeti együttes június elején, a debreceni pótselejtezőben épphogy lemaradt a tokiói olimpiáról, majd néhány héttel később sikerrel selejtezett Romániában a franciaországi Eb-re.

Az alapemberek közül a párizsi Eb-n a honosított Goree Cyesha klubkötelezettségei, Török Ágnes pedig könyöksérülés miatt nem áll a válogatott rendelkezésére.

 

    A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.

MTI/wbasket.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét