Kezdőlap Képzőművészet Digitális festészeti kiállítás nyílik Tihanyban

Digitális festészeti kiállítás nyílik Tihanyban

116
0

Digitális tárlat nyílik szombaton a tihanyi Rege galériában, amely Oravetz Dániel festőművész munkáit vonultatja fel. A Mosaic című, ötven festményrészletből álló tárlat szeptember végéig látogatható.

 

 

    Oravetz Dániel az MTI-nek elmondta, hogy képeit digitalizálta, ezek egyes részletei mozaikszerűen kivetítve láthatók majd öt óriás tévéképernyőn. Egy-egy monitoron tíz, folyamatosan változó mozaikrészlet lesz megtekinthető.

 

Mint mondta, a digitalizált alkotások az elmúlt tíz év termékei, melyek eredetileg olajvászon- , pasztell- akrilvászon képek.

 

Az alkotások egyes részletei a digitáis technikának köszönhetően nagy részletességgel, nagyon közelről is láthatóak lesznek.

 

Az öt televízión a képrészletek folyamatosan cserélődnek, ezért a mozaikok számtalan különböző kompozícióban lesznek megfigyelhetők.

 

Oravetz Dániel  Veszprémben született 1978-ban. Műszaki menedzser szakon diplomázott a Pannon Egyetemen. Horváth Lajos és Sáska Tibor festőművészek voltak a mesterei.

Több mint tíz esztendeje foglalkozik festészettel, melyhez egy fiatalkorában jelentkező mentális betegség következtében fordult.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét