Kezdőlap Kiemelt Hungarian Darts Trophy – Price nyerte Magyarország első PDC-versenyét

Hungarian Darts Trophy – Price nyerte Magyarország első PDC-versenyét

366
0

A világbajnoki címvédő Gerwyn Price nyerte a Papp László Sportarénában rendezett Hungarian Darts Trophy versenyt, amely a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC első magyarországi eseménye volt.

 

 

    A walesi játékos, aki egykor rögbizett, a döntőben az angol Michael Smith-t verte 8-2-re. A világelső Price a végjátékra tartogatta a legjobb játékát, ugyanis első három összecsapásán egyáltalán nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, mindig csak annyit dobott, ami a győzelemhez kellett: az elődöntőig 92,68-asnál nem volt jobb körátlaga egyik mérkőzésén sem. Aztán a legjobb négy között az angol Luke Humphriest 107 feletti átlaggal múlta felül. A döntőben pedig a torna legjobb produkciójával, majdnem 109-es átlaggal diadalmaskodott.

 

A győztes 25 ezer fonttal (több mint 10 millió forinttal) gazdagodott.

 

Amíg szombaton a 16 közé jutásért mind a négy világbajnok megnyerte a meccsét, addig vasárnap a délutáni nyolcaddöntők során megkezdődött a csillaghullás: előbb az angol Rob Crosst az első helyen kiemelt honfitársa, Joe Cullen búcsúztatta 6-4-gyel, majd a háromszoros vb-győztes holland Michael van Gerwen meccsnyilakat hibázva kapott ki 6-5-re az északír Brendan Dolantől.

 

Az esti program elején a negyeddöntőben esett ki a viadal meglepetésembere, a közönség által támogatott cseh Adam Gawlas, akinek szintén volt meccsnyila a portugál José de Sousa ellen. A tarajos, színes hajáról is ismert tavalyi világbajnok, a skót Peter Wright a nyolc között fejezte be a szereplését, miután 6-2-re alulmaradt Smith-szel szemben.

 

Magyarország eddigi legrangosabb és legnívósabb darts-versenyén a sportágra jellemző remek hangulat uralkodott hangos énekléssel, szurkolással, vonatozással. Rengeteg drukker érkezett jelmezben és különféle parókákban.

 

A meccsek végén nem maradhatott el az ugrálás sem a PDC-versenyekről jól ismert számra, a Planet Funktól a Chase the Sunra.

 

A tornán ugyan nem volt kilencnyilas, tökéletes leg, de Price egy ízben – még szombaton – hét tripla 20-as és egy tripla 19-es után kiállt tüzelni a közönséget, majd elrontotta a kiszállóját, a dupla 12-t. A legmagasabb kiszálló a belga Geert De Vos nevéhez fűződik, aki egyszer 161 pontról fejezte be a leget.

MTI/eurosport.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét