Kezdőlap Film- és színházművészet Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul az évad a Vörösmarty Színházban

Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul az évad a Vörösmarty Színházban

280
0

Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul a 2021/22-es évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban: a Fame – A hírnév ára című musicalt az egészségügyi dolgozók már láthatták nyáron, szeptembertől pedig a nagyközönség is megnézheti, csakúgy, mint Az ember tragédiája II.-t, amelyet még nem tudtak bemutatni.

 

 

A hétfői évadnyitó társulati ülésen Szikora János igazgató elmondta, hogy október elején a Diótörőcske című színdarabot is bemutatják, amelyet Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt.

 

    A Don Quijote de la Mancha című komédiát és Agatha Christie Egérfogó című krimijét novemberben láthatja először a közönség, majd a Boeing Boeing című komédia nagyszínházi bemutatója következik, a második félévben pedig Az  öreg hölgy látogatása és a Szentivánéji álom kerül műsorra.

 

    A Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, valamint Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető.

 

    A Pelikán Fészekben Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényének színhpadi változatát mutatják be.

 

    A Pelikán Fészekről szólva Szikora János közölte: megújult a mobil nézőtér, az előcsarnok és a galéria, az épület hang- és hőszigetelést kapott, és a fénytechnika is új.

 

    Cser-Palkovics András polgármester szerint másfél év hiányérzet van az emberekben a járvány és a színház zárvatartása miatt. Reményét fejezte ki, hogy ezúttal már nem kell hetekre, hónapokra leállni az előadásokkal.

    Jelezte, hogy a színház működése zavartalan, a fejlesztési terv sem csorbul, a főépületre és a Pelikánra összesen 165 milliót költenek, költöttek.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét