Kezdőlap Film- és színházművészet Gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat pénteken

Gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat pénteken

89
0

Szeptember 3-án ünnepélyes gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót, amely a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltetésében fog működni.

 

 

    A színháznak helyet adó, egykori Petőfi Szálló és Vigadó épületéről szólva Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta: “eredeti állapotában, népi szecessziós stílusban sikerült felújítani a szocializmus idején átalakított belső terű épületet. Az ékszerdoboz 370 néző befogadására alkalmas, korszerű színpadtechnikát, modern berendezéseket kapott”.

 

    Mint kifejtette, Szentesen nem lesz állandó színházi társulat, a tervek szerint havi négy bérletes előadást tartanak a békéscsabai teátrum előadásában a Jókai Színház repertoárjából. Emellett havi két meghívott előadást látnak vendégül az ország más színházaiból, valamint négy gyermekelőadást is terveznek.

 

  “Szeptember 3-án kétórás szabadtéri gála lesz a színház előtt. Bemutatkoznak a helyi művészeti együttesek, az előadóművésszé lett volt szentesi drámatagozatos gimnazisták, fellépnek a békéscsabai színház művészei, lesznek országos sztárok és cirkuszi produkció is” – sorolta Seregi Zoltán. A gála este a Jókai Színház produkciójával, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjának előadásával zárul.

 

     A rangos szentesi drámatagozatos Horváth Mihály Gimnázium saját helyiséget kap az épületben. A célok között szerepel, hogy a környékbeli települések, Csongrád, Hódmezővásárhely és Orosháza színházi ellátását is megoldja a szentesi intézmény, ezt kijáró közönségszervezők fogják segíteni.

 

    Elindul a Szentesi Szalon is, amely kulturális központként fog működni az épületben. Itt tudományos, művészeti, sport és életmód témában lesznek kamaratalálkozók.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét