Kezdőlap Képzőművészet Történelmi Karnevál helyett Savaria Napokat és Borfesztivált rendeznek a hétvégén Szombathelyen

Történelmi Karnevál helyett Savaria Napokat és Borfesztivált rendeznek a hétvégén Szombathelyen

40
0

Hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén szokták megrendezni Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevált, a koronavírus-járvány veszélyei miatt és a város nehéz anyagi helyzetére hivatkozva azonban idén Savara Napok és Borfesztivál keretében kisebb léptékű, de továbbra is több helyszínen zajló, színes programokkal igyekeznek kárpótolni a város lakóit a szervezők.

 

 

    A háromnapos programkínálatban könnyűzenei koncertek, a város római kori múltját idéző harci bemutatók, táncos programok, kedvezményesen megtekinthető tárlatok, gyermekprogramok és gasztronómiai érdekességek is szerepelnek.

 

    A Savaria Napok ünnepélyes megnyitóját pénteken este a Történelmi Témaparkban tartják, ahol a következő két nap során római légiók seregszemléjével, gladiátorok összecsapásával, Kassai Lajos és tanítványai lovasíjász-programjával várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a római kori tábori élettel és a korabeli gasztronómiával is.

 

     Az Iseumban szombaton és vasárnap egész napos programmal készülnek a gyermekes családoknak: régészeti bemutatókkal, játékos kincskereséssel, tudományos ismeretterjesztő előadásokkal, tárlatvezetéssel.

 

    Szombathely főterén péntek délutántól helyi kötődésű együttesek váltják egymást a színpadon, de fellépnek olyan ismert zenekarok is mit a KFT, a Budapest Bár vagy a Firkin.

 

A borfesztivál keretében az ország legjobb borászatainak kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők.

 

    A Savaria Napok programhelyszínei között szerepel még a Folk udvarrá változó Berzsenyi tér, ahol szombaton fellép többek között az Ungaresca Senior Táncegyüttes, a Tükrös Zenekar, vasárnap a Boglya Népzenei Együttes, és koncertet ad a Koprive tamburazenekar is.

 

    A felújított víztorony környékén a KRESZ parkban szombaton és vasárnap gyermekprogramokkal, a Romkertben és a Vasi Skanzenben tárlatvezetéssel, a Püspöki Palota kertjében pedig szombaton este az Isis Big Band jótékonysági koncertjére várják a közönséget.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét