Kezdőlap Kiemelt Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

256
0

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve:

„A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.”

 

A Magyar Rhapsody Projekt a Honfoglalás korát idéző zenei világával és hazánkban egyedülálló „ethnic instrument” hangszerparkjával különleges atmoszférát teremt. Az ereinkben csörgedező dallamok és ritmusok testet-lelket-szellemet tápláló gyógyírként hatnak. Olyan régi magyar hangszereket szólaltatnak meg, mint a török síp, tilinkó, tekerőlant, kobza, vagy éppen ősi harci dobok, tülkök.

2021. SZEPTEMBER 17.,

PÉNTEK, 17:00 UTC+02

 

Nézd meg a klipet itt:

 

Nemrégiben jelent meg a zenekar második albuma, a Levédia, amely távoli tájakra, a fantázia világába repít minket. Szavak nélkül, a zene univerzális nyelvén köt össze a hallgatót a forrással; megteremtve azt a szakrális közeget, ahol a lélek is valódi táplálékot kaphat.

 

A lemez nyitódalához, a Boldogasszony anyánk kezdetű régi magyar himnuszhoz készült az első klip, amit Nagyboldogasszony napján mutattak be a közönségnek. https://youtu.be/oaGYPH97Pw0

 

Ezt követi most az új videó Székelyhidi Márk és Hadzisz Nikos rendezésében. „A Kossuth Nóta, egy ’48-as harci dal feldolgozása, amivel azt szeretnénk megmutatni, hogy mindig is harcos nemzet voltunk. A csatatéren vívott egykori küzdelmekhez méltóan kell helyt állnunk ma, a hétköznapokban is, és tartani a rendet a saját életünkben. A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért. A zene rezgései segíthetnek, felidézik őseink győztes csatáit, azt, hogy minimum 1000 éve magyarság él a Kárpát-medencében.” – foglalja össze Bársony Bálint a Magyar Rhapsody Projekt alapítója, Artisjus és Fonogram-díjas szaxofonművész, zeneszerző.

A zenekar két vezetője Bársony Bálint és Elek Norbert azt is elárulta, hogy a Levédia minden egyes dalához terveznek klipet készíteni. A nyári lemezbemutató turné utolsó szabadtéri budapesti koncertje szeptember 17-én a Gül Baba Türbe kulturális fesztiválon lesz 17 órától.

 

“Amikor hallgatom ezt a dalt, olyan érzések, gondolatok kérnek teret belőlem, amelyek mintha tettre késztetnének – nem hagynak nyugodni, -, arra sarkallnak, hogy ezerrel menjek, mert valami vagy Valaki egyre csak hív… valahova, ahol még létezik talán valami igazi, tiszta dolog…” Visó

 

napmedia.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét