Kezdőlap Divat, szépség Szombaton nyílik a Kortárs Ékszerhét Budapest nemzetközi kiállítása

Szombaton nyílik a Kortárs Ékszerhét Budapest nemzetközi kiállítása

125
0

A világ vezető ékszertervező művészei közül csaknem 30 alkotó munkáit mutatja be a Kortárs Ékszerhét Budapest/Budapest Jewelry Week (BJW) Idol című, szombaton nyíló kiállítása a Ráth György-villában.

 

elle.hu

    A szervezők keddi közleménye szerint a nemzetközi tárlaton, amely az elmúlt 40 év kortárs ékszertervezőinek munkáit vonultatja fel, átfogó képet kapnak a látogatók a világ művészi ékszereinek legjavából.

 

    Mint írják, olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók ékszereit mutatják be a magyar közönségnek, akiknek munkássága meghatározó hatással van a kortárs ékszer fejlődésére. A kiállítás célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé – olvasható a közleményben.

 

    A tizenkét országból meghívott alkotók között lesz Gijs Bakker holland ékszer- és ipari tervező, Otto Künzli német ötvösművész, Giovanni Corvaj olasz ékszertervező és Ruudt Peters holland művész, aki előadást is tart az eseményen.

 

    A nemzetközi kiállítás mellett több más program is várja az érdeklődőket: tárlatvezetések és online szakmai előadások mellett még egy kiállítás szerepel a programban.

MTI/elle.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét