Kezdőlap Egyebek Szombaton tartják az idei MVM Zenergia koncertet

Szombaton tartják az idei MVM Zenergia koncertet

117
0

A Szent István-bazilika előtti téren tartják meg szombat este a 6. MVM Zenergia koncertet, amelynek bevételét a szervezők ezúttal is jótékonysági célra ajánlják fel.

 

 

    A 2021-es MVM Zenergia a virtuozitás, a spontaneitás, a határok elmosása és a zenei műfajok találkozása köré épül. A klasszikus zene, könnyűzene, jazz, világzene és népzene világából jól ismert művek csendülnek fel olyan átiratokban, hangszereken és előadókkal, amelyeket korábban még sosem hallhatott a közönség. Fókuszban a zongora, ének, hegedű, rézfúvós hangszerek és a cimbalom áll majd, a művészek egymással kollaborálva, improvizálva értelmezik újra a jól ismert zeneműveket – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

 

Az este során fellép Balázs János zongoraművész, Balogh Kálmán cimbalomművész, Lajkó Félix hegedűművész, zeneszerző és citeraművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző és Tompos Kátya színművész.

 

Az élő zenei műsort a bazilikára vetített fényfestés egészíti ki.

A koncertre a https://mvmzenergia.hu weboldalon támogatói ülőhelyek, illetve online jegyek is vásárolhatók.

 

Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget idén is jótékony célra ajánlja fel. A legtöbb szavazatot kapott, támogatandó szervezet nevére a koncert elején derül fény.

A rendezvény esőhelyszíne a Budapest Kongresszusi Központ.

MTI/https://mvmzenergia.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét