Kezdőlap Kiemelt Augusztus 29-én zárul a Zenélő Budapest

Augusztus 29-én zárul a Zenélő Budapest

47
0

Egész napos programokkal, közte minikoncertekkel, bábelőadással és interaktív tárlattal zárul augusztus 29-én a Zenélő Budapest sorozat a Millenáris Széllkapu Parkban.

 

    A záróesemény egy helyszínen vonultatja fel a Zenélő Budapest idei évadában szereplő zenészeket és minikoncerteket, így adva körképet a teljes programból – közölték a szervezők az MTI-vel.     

 

Az egész napos ingyenes programban helyet kapnak huszárruhás rézfúvósok, népszerű klasszikusok csendülnek fel vonósnégyes előadásában, valamint a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is megszólalnak.

 

Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill – Pintér Tibor Voice and Guitar duó formáció és a Götz Saxophone Quartet adja.

 

A mini- és nagykoncert mellett napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja az érdeklődőket, akik gamelán koncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait.   

 

Götz Nándor művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, amely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi, a produkció megtekinthető a záróeseményen.

 

A tavalyi évad hagyományát folytatva hosszútávú, értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. Götz Nándor különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállításon láthatók és próbálhatók ki. Idén újabb eszközökkel bővült a paletta, melyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják a családokat.

 

Idén 350 koncertet adtak a Zenélő Budapest zenészei a főváros kultikus helyszínein július óta, a sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét