Kezdőlap Egyebek Szegedről jelentjük – Kalandos nyár a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárával

Szegedről jelentjük – Kalandos nyár a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárával

104
0

A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára nyáron is izgalmas kalandokra hívja a kreatív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket és családokat. (B)irodalmi Lépegetők címmel minden nap fejtörőkkel, talányokkal, könyves társasjátékkal és ügyességi próbákkal várják a könyvtárosok az óvodásokat és a kisiskolásokat.

Augusztus 19-én, 16.30-tól pedig a résztvevők között ajándékot sorsolnak ki.

Augusztus minden szerdáján 11 és 16 óra között nyílik ki a Meseláda, mindig újabb mesével kedveskedve a gyerekeknek. A Digitális játéklabor elnevezésű programon, csütörtökönként 13 óra és 17.30 között a résztvevők kedvük szerint alakíthatják a digitális teret a valóságban.

Augusztus 13-án, 16 órától Csapody Kinga lesz a Gyermekkönyvtár vendége. Az írónő Utazik a család című gyermekkönyv-sorozatával az olvasó bepillantást nyerhet Magyarország vidékeinek csodáiba, egyben ötletadó is lehet a családok számára a nyári vakációs célpontok kiválasztásához.

Interjú vele: https://vportre.hu/cikk/564-csapody-kinga

Megjelent könyveiről:
https://www.lira.hu/hu/szerzo/csapody-kinga

Az Utazik a család című gyermekkönyv sorozatról:
https://nlc.hu/magyarorszagkul/20170629/egy-kutya-narralja-a-gyerekkonyvet/

Július 20-tól egészen augusztus 18-ig Könyvtári Geobook Catching néven helyismereti kincskereső játékon vehetnek részt a családok a Gyermekkönyvtár szervezésében, amelyen a megadott GPS koordináták szerint kell felkeresni a „kincseket” a város különböző helyszínein.

A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának valamennyi programja ingyenes. A Dóm téri Központi épület július 5-től augusztus 28-ig rövidített, nyári nyitvatartás szerint várja olvasóit. Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10-től 18 óráig, csütörtökön 13-18 óráig, szombaton pedig 10-től 16 óráig tart nyitva a könyvtár

***

Lejárt a kölcsönzés, jelez a mobiltelefon…

A könyvtári szolgáltatások mostantól már okostelefonon keresztül is elérhetőek. Az eCard applikációval ezentúl könnyen intézhetik kölcsönzéseikkel kapcsolatos teendőiket a Somogyi-könyvtár beiratkozott olvasói. Ehhez nem kell mást tenni, csak letölteni az alkalmazást, majd kiválasztani a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárat, mint kölcsönzőhelyet. Az alkalmazás használatával lehetőség nyílik a meglévő kölcsönzések meghosszabbítására a család valamennyi olvasójegyén, beállíthatóak értesítések a lejáró határidőkkel kapcsolatban, első kézből értesülnek az olvasók a Somogyi-könyvtár Dóm téri központját, valamint fiókkönyvtárait érintő legfontosabb információkról, sőt még a könyvtár katalógusában is böngészhetnek, megjelölhetik kedvenc olvasmányaikat.

Az alkalmazás ingyenes és folyamatos fejlesztés alatt áll, jelenleg éppen az olvasmányok előjegyzésén dolgoznak a szakemberek. Cél, hogy idővel minél több funkció elérhetővé váljon, minél teljesebben kielégítve az olvasói igényeket.

További részletek a Somogyi-könyvtár Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/somogyikonyvtar/photos/a.346199062113868/4201382256595510/

Az alkalmazás letölthető az alábbi linken:

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.qulto.ecard

Somogyi-könyvtár, Szeged

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét