Kezdőlap Kiemelt Megkezdődtek a Balatonfüredi Borhetek programjai

Megkezdődtek a Balatonfüredi Borhetek programjai

393
0

Megkezdődtek a Balatonfüredi Borhetek, huszonnégy napon át huszonnégy borász és számos program várja az érdeklődőket a Tagore sétányon.

 

 

    A rendezvény pénteki megnyitóján Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány nehézségeit követően ismét a találkozások kerülhetnek a középpontba. Azonban óvatosságot kért a résztvevőktől, és azt is elmondta: a szervezők is mindent megtesznek azért, hogy gondtalanul teljen a programok három hete.

 

Kitért arra is: Balatonfüred idén ünnepli várossá válásának ötvenedik évfordulóját.

 

A Balatonfüredi Borheteken a balatonfüred-csopaki borvidék azon borászai kínálhatják termékeiket, akik a városi borversenyen megfelelő pontot értek el, és rendelkeznek balatonfüredi szőlőterülettel. Rajtuk kívül három gasztronómiai egység és tizenhét kereskedő szolgálja ki a vendégeket az augusztus 29-éig tartó rendezvényen.

 

A Tagore sétányon felállított faházak közül az elsőben idén is az év balatonfüredi borásza – Kálmán József és az Arias Borászat – várja a vendégeket. A huszonnégy borosgazdánál összesen mintegy 300 tétel, borászatonként 8-12 fajta bor közül lehet választani.

 

A fesztivál ideje alatt a Kisfaludy Színpadon szinte minden nap fellépők szórakoztatják a közönséget, mások mellett Kállay-Saunders András, a Fran Palermo, Heincz Gábor Biga, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band is hallható lesz.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét