Kezdőlap Egyebek Magyarországon tartják a guppi haltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

Magyarországon tartják a guppi haltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

89
0

Magyarországon tartják a guppi haltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását augusztus 5-7. között, a paksi nemzetközi versenyre mintegy 70 tenyésztő több mint 120 halpárral nevezett 8 országból – közölte Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének (AME) elnöke az MTI-vel.

 

 

    Az érdeklődők augusztus 7-én, a lakosság számára nyilvános programon nézhetik meg a díjazott halakat, konzultálhatnak a tenyésztőkkel. A belépés díjtalan, a rendezvény a kiállított versenyhalak aukciójával zárul, melyen a hobbi iránt érdeklődők is részt vehetnek – tájékoztatott az egyesület.

 

Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete közleményében felidézi, hogy Európában több évtizedes hagyománya van a guppi szabványok szerinti tenyésztésének, az első versenyt 1954-ben, Németországban szervezték, több ezer résztvevő jelenlétében.

 

A magyar versenyguppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen emelkedett, teljesítményük felkeltette a nemzetközi szakma figyelmét, ennek köszönhető, hogy 2021-ben ismét megkapta az Európa bajnokság szervezési lehetőségét az Akvaristák Magyarországi Egyesülete.

 

    Az egyesület adatai szerint Magyarországon néhány száz vállalkozás foglalkozik díszhal-tenyésztéssel, ugyanakkor a díszhalas hobbinak több tízezres tábora van.

Európában versenyzéssel, versenyguppik tenyésztésével több száz tenyésztő foglalkozik.

MTI/ma7.sk

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét