Kezdőlap Film- és színházművészet Magyar vizsgafilmet mutatnak be Karlovy Varyban

Magyar vizsgafilmet mutatnak be Karlovy Varyban

502
0

Farkas Marcellt meghívták a Szeurum című vizsgafilmjével a tíz ígéretes, ifjú rendezőt bemutató Future Frames válogatásba, amelyet az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutat be a European Film Promotion.

 

Zorkát ezerötszáz kislány közül választották ki a szereplőválogatáson

    Augusztus 20-án kezdődik Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi filmfesztiválja Karlovy Varyban, ahol Kis Hajni Külön falka című mozifilmje mellett egy magyar vizsgafilm premierje is látható.

 

Az európai promóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion Future Frames – Az európai mozi új generációja című válogatásában 10 kitűnő tehetségű, ifjú rendező vizsgafilmjét vonultatja fel, köztük Farkas Marcell Szeurum című alkotását – áll a Nemzeti Filmintézet MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

 

Mint írják, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült Szeurum történetében egy kertvárosi, sci-fi rajongó fiú elkeseredik, miután bátyja úgy dönt, többé nem segít neki beadni a szükséges inzulin injekciót. Az események furcsa fordulatot vesznek, miután találkozik egy lánnyal, aki ablakokon bedobált meteoritokkal próbálja a szeretet terjeszteni.

 

    A 16 perces rövidfilm főszerepeit Turi Péter, Major Irma és Sas Zoltán játssza.

 

A Szeurum a 25 éves Farkas Marcell elsőéves vizsgafilmje volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). A forgatókönyvet a rendező szakos hallgató és Kajlik Eszter írta, az operatőr Csillag Marcell, a vágó Papp Zsuzsanna, a hangmester Kovács Janka, a gyártásvezető Balogh Zsombor volt.

MTI/Kiemelt – és nyitókép: Nemzeti Filmintézet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét