Kezdőlap Film- és színházművészet FAQ Színház: A rét – ősbemutató

FAQ Színház: A rét – ősbemutató

240
0

Játssza / engedje zajlani, végig: Barcsai Bálint, Fehér Balázs Benő, Fekete Ádám, Orbán Borbála, Messaoudi Emina, Tóvaj Ágnes

Tegyen róla, hogy kinézzen: Molnár Anna

Álmodja fej-fej mellett: Bódi Zsófi

Hidaljon át mindent: Kátai Orsolya

Lehetőleg írja és rendezze is meg: Fekete Ádám

 

 

Kisszínház

Szeged,

Horváth Mihály u. 3, 

2021. augusztus 6. 19:00

 

Van két fiú. Bérlettársak, egy lakásban élnek. Be vannak zárva: körbe-körbe járnak vagy mozdulatlanságba burkolóznak. Éhesek. Szabadulnának. Unalmukban vágyakozni kezdenek.

 

 

Unalmukban elkezdik megteremteni ennek a közös vágynak a tárgyát. Más szóval: írnak.

 

Még aznap este ugyanez a két fiú találkozik két lánnyal. A lányok szintén egy lakásban élnek, csak ők egy másikban. Vonzóak, veszélyesek, üresek és mindentudók. Van bennük valami nem-emberi. Vagy csak még nem sikerült megfelelő mértékben összeismerkedniük?

 

A házibuliban a történetük magát kezdi írni, a fiúknak nincs többé hatalma a cselekmény fölött, amelynek most már mind a négyen a részesei. Hőseink egy különös, kosztümös regény szereplőivé alakulnak, egy századokkal ezelőtti szomorújáték végrehajtóivá, amely mind stilisztikailag, mind dramaturgiailag zavaros, anakronisztikus, egyszerre lázálom- és szappanoperaszerű.

A fiúk közötti barátság és munkakapcsolat párharccá, rivalizálássá fajul. Ebben szerelem és karrierizmus egyaránt tényezők. A lányok közötti védszövetséget múltbéli sértettség, szerelmi féltékenység próbáltatja meg.

 

Mindeközben két alak egy bezárt kocsmában várakozik. A kocsma panorámaablaka a temetőre néz. Az ablakon keresztül ők is a temetőre néznek. Mit lehet tenni ebben a végtelen éjszakában? A polcok dugig vannak alkohollal.

 

Kié lesz a nő, mire megvirrad? Végül kik jutnak ki erre a sokszor emlegetett, vágyakkal és félelmekkel benépesített rétre? És ott boldogok lesznek? Látszólag ilyen kulcskérdések mozgatják a drámánkat.

 

De a legfontosabb kérdés mégis: hogy mikor nyit újra a Rácskert?

 

Támogatók: NKA, EMMI

 

https://www.facebook.com/FAQszinhaz/

 

16 éven felülieknek!

Az előadás hossza: 90 perc

 

Fotó: Szalontai Zoltán

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét