Kezdőlap Egyebek Új közösségi tér jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén

Új közösségi tér jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén

76
0

Új közösségi tér és egy huszonnégy férőhelyes apartmanház jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén, a Baranya megyei Ormánságban fekvő Drávacsehiben – közölték a projekt megvalósítói hétfőn az MTI-vel.

 

A fesztivált hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében

 

    Az egykori vadászház helyén kialakítandó közösségi tér és szálláshely az Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram részeként valósul meg, amelyet tavaly ősszel indított a Forrás Kulturális Alapítvány. A mintaprogram célja, hogy folyamatos kulturális jelenlétet biztosítson az Ormánság négy községében, a Bőköz Fesztiválnak otthont adó Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben.

 

 Az alapítvány közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló, a tájegység építészeti jellegét tükröző épületben – amelynek alapkövét a hétvégén tették le – egy 24 férőhelyes szálláshely létesül a következő hónapokban, majd ehhez kapcsolódva jön létre egy olyan közösségi tér, amely műhelymunkára, kézműves foglalkozásokra, táborozásokra is alkalmas.

 

    Pataki András, a Bőköz Fesztivál igazgatója, a mintaprogram vezetője szerint a MaloM befogadó színházi programban már egész évben láthatnak színházi előadásokat mind a négy település lakói és az új beruházás is “része annak a közös gondolkodásnak, amely segíthet új dimenziót, perspektívát mutatni az Ormánságban”.

 

A közleményben idézik Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztost, a Bőköz Fesztivál védnökét is, aki szerint a hét éve elindított kulturális alapellátási kezdeményezés “legambiciózusabb térségfelemelő projektje az ormánsági Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram”.

 

    Németh Tamás, Drávacsehi polgármestere szerint a hagyományos technológiákkal készülő, fontos népességmegtartó erővel bíró beruházással olyan létesítmények jönnek létre, amelyek a művészek és a művészet állandó jelenlétét biztosíthatják egész évben a településen.

MTI/Kiemelt -és nyitókép: BOKOZFESZTIVAL.HU

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét