Kezdőlap Egyebek Délvidéki Ősök Napja – július 31. Bajsa

Délvidéki Ősök Napja – július 31. Bajsa

64
0

A 2021-es bugaci Ösök Napja (08.13-15.) előtt, a jelenleg Szerbiához tartozó bácskai térségen, Bajsán rendezzük meg a Délvidéki Ősök Napja ünnepet, július 31-én. Fontosnak tartjuk, hogy az elszakított területeken élő magyar testvéreink is a legősibb hagyományainkra emlékezhessenek a saját szülőföldjükön. Kiemelten igaz ez a délvidéki magyarlakta területekre, amelyet az utóbbi évtizedekben háború, asszimiláció, elvándorlás sújtott. A Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség, és a délvidéki tagozata a Turán Délvidék egy kétnapos kulturális, hagyományőrző rendezvényt szervez Július 30-31-én.

 

 

Július 30-án, pénteken délután 19-órai kezdettel Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója előadást tart Bajsán.

 

A tudományos, ismeretterjesztő előadás címe:

 

“Az Ősi magyarság eredete és kultúrája”.

 

 

Július 31-én, szombaton, pedig délelőtt 11-órától kezdetét veszi a Délvidéki Ősök Napja, ahol hagyományőrző programok, népzene, néptánc, harci bemutatókat tekinthetnek meg a kilátogató vendégek.

 

 

Az ősi magyar szálláshelyek, jurták bemutatója mellett vásár, íjászat, gyermeklovagoltatás is megtalálható lesz a programok között, így az egész család számára élményekben gazdag kikapcsolódásnak ígérkezik a Délvidéki Ősök Napja.

 

Minden magyar testvérünknek lélekfeltöltő ünneplést kívánunk!

 

http://kurultaj.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét