Kezdőlap Kiemelt Több mint 100 gyerek részvételével rendezik meg a Szuzuki vonós tábort

Több mint 100 gyerek részvételével rendezik meg a Szuzuki vonós tábort

40
0

Több mint 100 csellista és hegedűs gyerek részvételével rendezik meg az idén 27. alkalommal a Szuzuki vonószenei tábort – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

    A Szuzuki-módszer az egész világon elterjedt pedagógiai módszer, amelyet a japán Szuzuki Szinicsi fejlesztett ki óvodáskorú gyerekek hegedűoktatására. Suzuki hegedűtanítása az utánzásra épít. Az egyéni foglalkozások mellett a csoportos muzsikálás a korai kamarazenélés örömét, a szereplések a különböző képességű gyerekek mindegyikének sikerélményt jelentenek – állt a közleményben.

 

    A módszer mindenkit képességének legmagasabb fokára akar fejleszteni. A haladás gyorsaságát, ütemét nem az osztályba sorolás, hanem az egyes emberek képessége határozza meg. A közös játékban a szereplők változása miatt a darabok ismétlődnek, ami elmélyíti a tudást, növeli a repertoárt minden gyereknél. A különböző korosztályok együtt muzsikálása nemcsak a résztvevők, de a közönség számára is kellemes élmény, mert minden megnyilvánulásból az látszik, hogy ez “a szeretet pedagógiája” – hangsúlyozták.

 

  A tábort idén Kisújszálláson rendezik meg, ahol minden résztvevő gyerek és fiatal egyéni foglalkozáson, valamint csoportos órákon vehet részt.

A tanórákba érdeklődő tanárok is bekapcsolódhatnak, hogy a Szuzuki-módszer gyakorlatát személyesen is megtapasztalhassák.

 

    A program szerint hétfőtől több bemutató óra, hangverseny szerepel a tábor programjában.

 

 

A táborzáró hangversenyt pénteken délután tartják – olvasható a közleményben.

MTI/suzukimusic.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét