Kezdőlap Kiemelt Plácido Domingo spanyol tenor Simon Boccanegra szerepében lép a felújított Operaház színpadára

Plácido Domingo spanyol tenor Simon Boccanegra szerepében lép a felújított Operaház színpadára

369
0

Plácido Domingo világhírű operaénekes Simon Boccanegra szerepében lép 2022 áprilisában a Magyar Állami Operaház felújított Andrássy úti épületének színpadára – közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

 

    Plácido Domingo júliusi budapesti tartózkodásakor meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat. A bejárás alkalmat adott arra is, hogy aláírja a 2021/22-es évadra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal. Ennek eredményeképpen a 2022. március 12-i nyitógálán az Opera Zenekart és Énekkart fogja dirigálni, áprilisban pedig két alkalommal énekli Verdi Simon Boccanegrájának címszerepét. Ez lesz Plácido Domingo első jelmezes, színpadi szerepe az Andrássy úti Ybl-palota színpadán.

 

Az operaénekes-karmester több évtizedes szoros kapcsolatot ápol az Operával és a magyar publikummal, művészetét több generáció élvezhette hazánkban első, 1973-as, majd 1987-es Erkel színházi fellépése óta. S bár a Shakespeare Estély nézői 2016-ban láthatták őt az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé.

 

    A Plácido Domingo nevével fémjelzett előadásokra szóló jegyek értékesítéséről az intézmény a későbbiekben tájékoztatja közönségét.

MTI/komolyzenekedvelok.gportal.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét