Kezdőlap Kiemelt Virágkompozíció készült Cziffra György emlékére a Szent István parkban

Virágkompozíció készült Cziffra György emlékére a Szent István parkban

275
0

Elkészült a Cziffra György világhírű magyar zongoraművész emlékére alkotott virágkompozíció a budapesti Szent István parkban – közölték a Cziffra Fesztivál szervezői csütörtökön az MTI-vel.

 

 

    A FŐKERT Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében, a Cziffra György-emlékév részeként a száz éve született művész tiszteletére alkotott különleges virágkompozíció a Szent István Park központi részén, a szökőkutaknál tekinthető meg. Verbéna, dália és fehér muskátli is látható a kompozícióban, melyet a zongora billentyűi ihlettek.

 

 “Cziffra György mélyszegénységbe született, gyermekkorát a 13. kerületben, Angyalföldön töltötte. Korát messze megelőző, nyitott művészetszemlélete a 21. században még aktuálisabb, mint valaha. Klasszikus zongoraművészként páratlanul improvizált és kalandozott más stílusok felé, alapítványán keresztül nem csak zenészeket, hanem képző- és iparművészeket is előszeretettel támogatott. Életútja során magyarsága európaiságában teljesedett ki, világjáró művészként, francia állampolgárként is büszke volt származására” – idézi a közlemény Balázs János zongoraművészt, a Cziffra Fesztivál alapítóját, művészeti vezetőjét.

 

    A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg itthon és külföldön.

 

 

 A zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékévként ünnepli, az UNESCO nemzetközi szervezete is felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Az emlékév a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével valósul meg.

A programsorozat eseményeiről bővebb információk a www.cziffra100.com weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

MTI/https://cziffrafesztival.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét