Kezdőlap Kiemelt Olimpia-Tokió2020-softball – Rajt egy évvel később, hazai győzelemmel

Olimpia-Tokió2020-softball – Rajt egy évvel később, hazai győzelemmel

307
0

Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti: 

 A házigazda Japán softball-válogatottjának Ausztrália elleni győzelmével szerdán – két nappal a hivatalos megnyitó előtt és egy évvel az eredetileg kitűzött időpont után – megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei.

 

 

    A hazai csapat 8-1-re nyert a női torna első fordulójában, Fukusimában. Bár a stadion 30 ezer fő befogadására alkalmas, a meccset a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében mindössze mintegy 50 néző – tisztségviselők, médiamunkások – előtt bonyolították le.

 

Softballban tulajdonképpen a japánok a címvédők, miután legutóbb, 2008-ban ők diadalmaskodtak. A sportág – amely a baseball női változata – 2012-ben és 2016-ban nem szerepelt a programban.

 

Szerdán (ma) összesen három softball- és hat női futballmérkőzést rendeznek az ötkarikás játékokon. Utóbbi tornán máris egy rangadóra kerül sor, a G csoportban a világbajnok amerikaiak azokkal a svédekkel csapnak össze, akiktől 2016-ban, Rióban kikaptak a negyeddöntőben.

 

    A tokiói olimpiát eredetileg 2020 nyarán rendezték volna – az elnevezés maradt is Tokió 2020 -, de a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

 

MTI/24.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét