Kezdőlap Film- és színházművészet Szabó István a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál egyik díszvendége

Szabó István a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál egyik díszvendége

149
0

Szabó István filmrendező lesz az egyik díszvendége a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválnak (TIFF), amely az idén ünnepli fennállásának a 20. évfordulóját.

 

 

    Az Oscar-díjas rendező jelen lesz Zárójelentés című filmje július 28-ai vetítésén az erdélyi városban – közölte a Szabadság című kolozsvári napilap kedden.

 

Szabó István a TIFF zárógáláján veszi át hivatalosan is a 2018-ban neki ítélt életműdíjat, és kolozsvári tartózkodása idején mesterkurzust tart a Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Filmművészeti Karán.

 

A július 23. és augusztus 1. között zajló TIFF vendégei között lesz még Guillermo Arriaga forgatókönyvíró, Christian Jeune, a cannes-i filmfesztivál vezetőségi tagja, Katriel Schory izraeli producer, Hajdu Szabolcs, Susanna Nicchiarelli, Agustí Villaronga és Uberto Pasolini rendezők.

 

    A szervezők korábban azt közölték, hogy idén kilenc magyar filmet vetítenek a TIFF-en.

 

A versenyprogramban szerepel Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása, a másik nyolc film pedig a fesztivál magyar napján lesz látható.

 

A közönség láthatja Nagy Dénes Természetes fény, Fliegauf Benedek Rengeteg – Mindenhol látlak, Felméri Cecília Spirál, Szabó István Zárójelentés, Hajdu Szabolcs Békeidő, Krasznahorkai Balázs Hasadék, Dér Asia és Haragonics Sára Anyáim története, valamint Huszárik Zoltán Szindbád című filmjét.

 

    Idén a spanyol filmművészet áll a TIFF középpontjában, amelynek a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztivál a partnere.

MTI/filmtett.ro

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét