Kezdőlap Kiemelt A 30. Zempléni Fesztivál és a Broadway Event szervezésében – Jubileumi Naplegenda...

A 30. Zempléni Fesztivál és a Broadway Event szervezésében – Jubileumi Naplegenda – Magyar Állami Népi Együttes táncelőadása két felvonásban

68
0

Jubileumi Naplegenda

Magyar Állami Népi Együttes

– táncelőadás két felvonásban –

 

 

  1. augusztus 14. (szombat), 20.00, Tokaj Fesztiválkatlan

(Esőnap: 2021. augusztus 15. (vasárnap), 20.00)

 

 

Rendező – koreográfus:

Mihályi Gábor

Zene: Nikola Parov

 

 

A Naplegenda a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes immár 20 éves, rendkívül látványos műsora; ez a mai pedig az első a jubileumi előadások sorában.

 

A Naplegenda friss, kreatív, szellemében 21. századi táncszínházi előadás, mely a művészet sajátos eszközeivel jeleníti meg a Nap kultuszát, életünkben betöltött szerepét, égi útjának és az emberi élet menetének, fordulópontjainak kapcsolatát.

 

A Naplegenda című táncos produkcióval az alkotók valami egészen eredeti, eddig nem látott látvány-és hangzásvilágot hoztak a hazai és külföldi táncszínházi előadások palettájára.

 

 

A koreográfus, Mihályi Gábor a magyar népzene legdinamikusabb, legsodróbb erejű motívumait ötvözte és állította színpadra a Magyar Állami Népi Együttes (mai nevén Hagyományok Háza) közreműködésével.

 

 

A produkció zeneszerzője, a Riverdance szólistájaként világot járt Nikola Parov a kelet-európai népzenei tradíciókból táplálkozva eredeti, új zenei világot alkotott, melyben a szaxofon, a dobok, a rézfúvósok és a hegedű hangzása tökéletes harmóniát alkot. A dinamikának, a hagyománynak és a misztikumnak egyvelege ez a népzene és world-music stílusában készült zenemű.

 

*Az időpont változtatás jogát fenntartják!

 

*Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Forrás: Magyar Állami Népi Együttes

https://broadwayticket.jegy.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét