Kezdőlap Egyebek Nyomozás a könyvtárban – Derítsd ki a könyvek rejtélyét! – nyári...

Nyomozás a könyvtárban – Derítsd ki a könyvek rejtélyét! – nyári olvasótábor kiskamaszoknak a szegedi Somogyi-könyvtár Északvárosi Fiókkönyvtárában

68
0

2021. július 19–23.

 

Somogyi-könyvtár Északvárosi Fiókkönyvtár

 

 

2021-ben immár hatodik alkalommal rendezik meg a Somogyi-könyvtár Északvárosi Fiókkönyvtárában a nyári olvasótábort, amellyel a könyvtárosok az év során aktív és lelkes 3-6. évfolyamos olvasóikat szeretnék megörvendeztetni. Az 5 napos rendezvényen a táborozók interaktív – drámapedagógiai, irodalmi és robotika – foglalkozásokon vehetnek részt.

A program minden nap reggel 9 órakor indul és egészen 16 óráig tart.

A nyári olvasótábor célja, hogy a kiskamaszokban megerősítse a könyvek és az olvasás iránti elköteleződést, valamint részesei lehessenek egy kortárs olvasóközösségnek. A tábor napjaiban többek között ifjúsági regények kalandos felfedezése vár rájuk, rejtélyek kibogozása és sok-sok nyomozás.

Az irodalom mellett technológia is főszerepet kap.

Délutánonként robotika foglalkozásokkal készülnek a szervezők, amelyeken a táborozók megismerkedhetnek a grafikus programozással, a Somogyi-könyvtár modern okoseszközeivel, valamint a 3D nyomtatás csodáival is, kipróbálhatják a PlayStation konzolokat, valamint a VR-szemüveget is.

A hét során a Pagony Kiadó közkedvelt szerzőjével, Wéber Anikóval is beszélgethetnek a táborozók július 20-án délután, akinek ifjúsági kötetei sorra nyerik a legrangosabb díjakat, a szerző munkásságát 2020 nyarán HUBBY-díjjal jutalmazták.

A zárónapon, július 23-án, délután a táborlakók családtagjai is csatlakozhatnak a programhoz és egy közös fagyizással zárják az izgalmakban gazdag hetet.

Az olvasótábor megszervezésében évek óta fontos szempont, hogy az Északi városrész lakótelepén élő, illetve az Északvárosi Fiókkönyvtárba járó családok egy részének segítséget nyújtsanak a gyermekeik nyári szünidős foglalkoztatásában.

Részvételi díj csupán egy jelképes összeg.

Az egész éves lelkes könyvtárlátogatás jutalma az egy egyhetes, sokszínű, kalandokkal teli élmény.

A nyári tábor ezúttal is a Somogyi-könyvtár és a Kultúrkör Egyesület együttműködésével valósul meg.

A program fő védnöke Tóth Károly önkormányzati képviselő.

http://www.sk-szeged.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét