Kezdőlap Kiemelt Magyar érmek a karate Youth League-en

Magyar érmek a karate Youth League-en

605
0
Hét fiatal magyar karatés is a dobogóra állhatott a horvátországi Porecben, ahol a Karate Világszövetség (WKF) szervezésében először nagyszabású nemzetközi edzőtábort és hozzá kapcsolódó egynapos versenyt bonyolítottak le, majd péntektől vasárnapig a Karate1 Youth League idei második állomását rendezték meg. Utóbbi a sportág legrangosabb sorozata az utánpótlás számára: a poreci viadalon ennek megfelelően 50 ország több mint 1500 sportolója lépett tatamira.

 

Jakubovics Dalma rúg

 

 

A Youth League-en a magyarok közül Jakubovics Dalma érte el a legjobb eredményt, aki a junior (16-17 évesek) lányok 48 kg-os küzdelmi súlycsoportjában aranyérmet nyert. Az MTK tehetsége nem először léphetett fel világversenyen a dobogó legfelső fokára, hiszen a tavaly februári budapesti korosztályos Európa-bajnokságon is diadalmaskodni tudott.

 

 

Jakubovics Dalma kékben

 

Horvátországban a harmadik helyen végzett még a junioroknál az 59 kilogrammban Ádám Alexandra.

 

Gáspár Laura és Hecker Bojana

 

A kadetek (14-15 évesek) között szintén bronzérmes lett az 52 kilós Tóth Zsombor, míg a 47 kg-os lányok mezőnyében Gáspár Laura és Hecker Bojana révén mindkét harmadik helyet magyar karatés szerezte meg.

 

Formagyakorlatban is született magyar érem: az U14-es korosztályban a lányoknál Takács Eszter is harmadik lett.

 

A Youth League-t megelőző U12-es kupán Ruzsinszki Balázs nyakába a +46 kg-osok küzdelmeit követően ezüstérmet akasztottak.

 

Magyar Karate Szakszövetség

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét