Kezdőlap Irodalom A Szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár ajánlója- Szóljanak a fanfárok!...

A Szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár ajánlója- Szóljanak a fanfárok! – 90 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok

171
0

KIÁLLÍTÁSOK, AMELYEK MÉG JÚLIUSBAN IS MEGTEKINTHETŐK

2021. május 18-július 21-ig

 Somogyi-könyvtár

földszinti kiállítótér

Szóljanak a fanfárok! – 90 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok

A szegedi nyár legrangosabb színházi eseménye: a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az 1930 óta megtartott szabadtéri előadások – töretlen sikerrel – 90 éve szórakoztatják a nézőket:

Varázslatos hangulat, felejthetetlen élmények a szabad ég alatt, az ország legnagyobb csillagtetős színpadán! – olvashatjuk a Szegedi Szabadtéri Játékokról.

Szegedi Szabadtéri Játékok – Wikipédia

Szegedi Szabadtéri Játékok, https://hu.wikipedia.org

A Somogyi-könyvtár dokumentumkiállítással emlékezik a szabadtéri előadások történetéről.

2021. május 17-től augusztus 26-ig 

Somogyi-könyvtár

főlépcsőház

Évszakok és fákKoncz-Bisztricz Tamás fotókiállítása

Az ifjú alkotót 2019-ben a világ Legjobb Ifjú Madárfotósának választották, ekkor csupán még csak 15 éves volt, 2020-ban pedig a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet nyerte el.

Fontos számára a természetvédelem, természetjárás, így adta magát, hogy ezt választotta témájául.
Ebbe beleszerettem, ezt szeretem csinálni. Hétvégenként és szünetekben reggeltől naplementéig a természetben vagyok. Felüdülés kint lenni, legalább addig sem a gép előtt ülök vagy a telefont nyomogatom – vallja a fiatal fotós a Délmagyarország napilapnak adott interjúban.

Igyekszem odafigyelni az alapvető dolgokra, mint az aranymetszés, a komplementer színek vagy drónfotózásnál a vonalvezetés. De szerintem attól lesz jó a kép, ha egyedi, ha van benne valami eredeti. Ehhez sok időt kell kint tölteni terepen, és persze szerencse is kell – mondja a hobbijáról Tomi.

2021. június 10-től július 21-ig

 Somogyi-könyvtár

földszinti kiállítótér

Fejezetek a szegedi szecesszió történetébőlkiállítás

A szecesszió világnapját – magyar kezdeményezésre – 2013 óta ünnepeljük minden év június 10-én.

Ezen a napon a világ minden tájáról számos intézmény csatlakozik a századforduló jellegzetes irányzatát bemutató programsorozathoz. A Somogyi-könyvtár hagyományosan kiállítással kapcsolódik a rendezvényhez. A könyvtár gyűjteményének a szecesszió időszakában készült kötetei, könyvillusztrációi, folyóiratai és dokumentumai idézik meg a századforduló meghatározó stílusirányzatának szegedi vonatkozásait.

http://www.sk-szeged.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét