Kezdőlap Kiemelt Visszavonul Duncan Campbell, a UB40 énekese

Visszavonul Duncan Campbell, a UB40 énekese

247
0

Visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell, a UB40 brit reggae-pop együttes énekese, hogy gyógyulására koncentrálhasson írta a  BBC hírportálja.

 

Sztrókkal került kórházba a UB40 énekese | Magyar Narancs

 

A 63 éves zenész 2008-tól tagja a bandának, akkor vette át az énekes szerepét bátyjától, Alitől. A zenekar már keresi új énekesét.

 

Duncan Campbell tavaly augusztusban agyvérzést kapott, azóta igyekezett meggyógyulni, a birminghami zenekar idei brit turnéjára készülve. A UB40 rajongói oldalán jelentette be, hogy rossz egészségi állapota miatt visszavonul.

 

 “Nem szívesen, de kénytelen voltam úgy dönteni, hogy visszavonulok a zenekar munkájától. Nagyon hálás vagyok és köszönetemet szeretném kifejezni rajongóinknak a támogatásért betegségem alatt és az együttesben töltött évek idején. A bandának és leendő új énekesének a legjobbakat kívánom”írta Campbell, aki korábban kanálon játszott.

 

 

 

    Az Ali Campbell vezette, fehér brit reggae-t játszó UB40 a nyolcvanas években lett sikeres, több mint 40 kislemezük került a legjobb 40 közé. Nagy sikereik közé tartozik a Red Red Wine és a I Can’t Help Falling in Love with You című dalok feldolgozása.

 

    Duncan másik bátyja, Robin a zenekar nevében megerősítette a hírt.

 

    “A próbák alatt végig számítottunk Duncan visszatérésére, de miután a betegsége kiújult, a teljes gyógyulásért a visszavonulás mellett döntött” írta.

 

 Évekkel ezelőtt a zenekar nehéz időket élt meg, végül kettéváltak. A másik csoport Ali, Astro & Mickey néven turnézik.

 

A UB40 utolsó albuma, a Bigga Baggariddim múlt héten jelent meg, a világ számos reggae-zenésze játszik rajta.

 

MTI/Fotó: https://magyarnarancs.hu, https://www.youtube.com

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét