Kezdőlap Kiemelt Tájékozódási futás-vb-Magyarország-Csehország – Kijelölték a tájékozódási futó vb-re utazó magyar csapatot

Tájékozódási futás-vb-Magyarország-Csehország – Kijelölték a tájékozódási futó vb-re utazó magyar csapatot

218
0

Kijelölték azt a nyolctagú magyar csapatot, amely részt vesz a tájékozódási futók szombattól jövő péntekig tartó világbajnokságán a csehországi Doksyban.

 

 

    A magyar együttesben Weiler Virág, Sárközy Zsófia, Mérő Dominika és Gárdonyi Csilla, valamint Bakó Áron, Baumholczer Máté, Bujdosó Zoltán és Tugyi Levente szerepelhet.

 

Szerencsi Ildikó szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a vb-ket évente felváltva erdei és sprint számokban rendezik meg, a tavaly elmaradt sprint vb miatt azonban az idei erdei vb-n két sprint számmal egészül ki a program, amelyben így sprint, sprintváltó, középtávú, erdei váltó és hosszútávú számokat rendeznek. Hozzátette: a jövő évi világjátékokra a vb-n lehet megszerezni a kvalifikációt.

 

A csapat tagjai közül Bakó Áron kiemelte: technikailag messze erre a vb-re tudott a legalaposabban felkészülni, köszönhetően annak, hogy az elmúlt két évben közel húsz napot edzett olyan csehországi terepeken, amellyel a vb-n találkoznak.

 

Sárközy Zsófia hangsúlyozta: az első két felnőtt vb-jén korosztályos versenyzőként indulhatott, így akkor még a juniorversenyek jelentették számára a prioritást.

 

Ezúttal viszont az idei év csúcspontjaként készült a vb-re, többször csehországi edzőtáborban, így a különleges terepeken már jóval magabiztosabb a technikája.

MTI/futasvilaga.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét