Kezdőlap Íz(lés)ek Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

296
0

Kiállítások, tárlatvezetések és előadások mellett koncertekkel és borkóstolókkal várja a látogatókat július 7-től szerda esténként a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda programsorozata.

 

 

    Az MNG legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák immár tizedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára júliusban és szeptemberen. Az idei Borszerdák témája: színek, ízek, képek. Ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér adja az este alaptémáját – közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

    A Borszerdákon minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség.

 

Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel.

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátság pincészete, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

    A Borszerdák közönsége júliusban a londoni Tate Gallery preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott, Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Nemzeti Galériában.

 

Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

 

    Július 7-én, 14-én és 21-én az MNG, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án rendhagyó módon a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne.

 

Az őszi Borszerda esteknek ismét a Magyar Nemzeti Galéria ad majd otthont, szeptember 15-én és 22-én.

 

MTI/Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét