Kezdőlap Programajánló Három év múlva Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó-világbajnokságnak

Három év múlva Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó-világbajnokságnak

243
0

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) döntése értelmében 2024-ben Szilvásvárad rendezheti meg a négyesfogathajtó-világbajnokságot – közölte a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn este az MTI-vel.

 

 

    Horváth László jelezte: a versenynek 40 évvel a legutóbb ugyanott megtartott legendás, lovas világesemény után adhat újra otthont 2024-ban a Heves megyei település.  

 

A döntés jelentőségét méltatva aláhúzta: Magyarország 1984-ben nemzetközi elismerések sorát kapta a rendezésért, az akkori vb a magyar fogathajtást az élvonalba emelte, a versenyzők között még Fülöp herceg is rajthoz állt.

 

“Hazánk fogathajtásban ma is a világelithez tartozik, büszkék lehetünk kiváló hajtóinkra és lipicai lovainkra: teljesítményüknek köszönhetően a fogathajtás Magyarország egyik legsikeresebb sportága” – fogalmazott.

 

A képviselő rámutatott: a rendezési jog elnyerésével célba értek az elmúlt évek erőfeszítései, hiszen a világszínvonalú Lipicai Lovasközpont megépítése elengedhetetlen volt a vb megrendezéséhez.     

 

“Szilvásvárad ennek köszönhetően 2024-ben újra a nemzetközi figyelem középpontjába kerül, új lendületet adva az ország lovassportjának, valamint a település és tágabb környezete idegenforgalmának, vendéglátásának, szolgáltatói szektorának egyaránt” – hangsúlyozta Horváth László.

 

  Szilvásvárad mellett a hollandiai Valkenswaard és a németországi Lähden pályázott a rendezésre.

Magyarországon legutóbb 2004-ben volt négyesfogathajtó-világbajnokság, akkor Kecskemét volt a házigazda.

MTI/fogathajtohirek.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét