Kezdőlap Programajánló Modern Bravúr címmel ad koncertet a Magyar Kamarazenekar

Modern Bravúr címmel ad koncertet a Magyar Kamarazenekar

58
0

Modern Bravúr címmel ad koncertet a Magyar Kamarazenekar szombaton két alkalommal a budapesti Duna Palotában.

 

 

    A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész lesz, a hangversenyek szólistája pedig az együttes ifjú felfedezettje, Sztathatosz Sebestyén hegedűművész – közölte az együttes az MTI-vel.

 

A koncerteken elhangzanak hegedűre írt szólóművek, vonóstrió, kamarazenekari darabok, valamint hegedűverseny is, többek között Wolf Péter, Zsoldos Béla, Tóth Péter, Dubrovay László, Balassa Sándor és Bánfalvi Zoltán művei.

A 17.30-kor kezdődő koncerten többek között Bartók Béla Román népi táncok és Hubay Jenő Variációk egy magyar témára, a 19.30-kor kezdődő esten egyebek mellett Zsoldos Béla Impulse és Tóth Péter Rapsodie című műve szólal meg.

A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Magyar Kamarazenekar repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozognak. A zenekar céljai között szerepel a magyar vonós hagyományok ápolása, és a magyar zenekultúra terjesztése Magyarországon és nemzetközi szinten.

  A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője, koncertmestere és szólistája Bánfalvi Béla. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét