Kezdőlap Programajánló Táncelőadások és interaktív programok júliusban a Millenáris parkban

Táncelőadások és interaktív programok júliusban a Millenáris parkban

85
0

Táncelőadásokkal, interaktív programokkal várja a közönséget a Nemzeti Táncszínház július 14. és 22. között TáncPark elnevezésű eseményén a Millenáris parkban.

 

 

    A Nemzeti Táncszínház a Millenáris parkba költözése óta, minden évben júliusban kiviszi a parkba az évad művészeit, népszerű előadásait – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

    Az alkalmi színpadon estéről estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, a tangótól a néptáncon és kortárs előadáson át a flamencóig több műfajban láthatók produkciók. Az estek alatt táncot, lépéseket is tanulhatnak a nézők.

 

    A 2021-es TáncPark programsorozatát az Argentín Tangó Táncszínház Tangóvarázs című előadása nyitja meg. Másnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit.

 

  A szabad ég alatti színpadon július 16-án látható a Bartók Béla inspirálta Hat tánc című darab, a Feledi János vezette Feledi Project és az Oláh Dezső Trió közös előadása.

 

 A következő napon már délután elkezdődik a program a Muharay Népművészeti Szövetség zenés, táncos népviselet-bemutatójával, este Hazai tánckörkép címmel adják elő produkciójukat.

 

    Július 18-án a Varidance és a Bartók Táncszínház Magyar TáncRAPszódia című előadása várja a látogatókat. A PR-Evolution Dance Company szabadtéri premierjét, Esti koktél címmel július 19-én láthatja a park közönsége.

 

    A Duna Művészegyüttes a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézik Bartókot, a tánc hagyományait, közös örökségünket. Elmúlt időkből – Bartók&Folk című darabjukat július 20-án adják elő.

 

    A TálaMantra című darabot, Somi Panni koreográfus-rendező munkáját július 21-én tűzik műsorra. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadása átfogó képet nyújt Dél-India táncművészetéről. Az est programja klasszikus indiai darabokat, klasszikus tánctechnikát felhasználó modern koreográfiákat és indiai néptáncokat foglal magába.

 

 A TáncPark programsorozat utolsó napján a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminos című produkciója látható a parkban.

 

    A TáncPark programjai rossz idő esetén a Nemzeti Táncszínház nagytermében valósulnak meg.

 

A Nemzeti Táncszínház védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át a látogatók számára a nézőteret.

MTI/nemzetitancszinhaz.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét