Kezdőlap Film- és színházművészet A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja – Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony

A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja – Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony

255
0

Június 19. szombat

Kisvárda, Művelődési Központ

MEGNYITÓ ÜNNEPSÉG

Herczeg Ferenc: 

DÉRYNÉ IFJASSZONY 

R.: Vidnyánszky Attila

A Déryné Színház előadása

Kedves kolléganőnk, Szakál Magdolna harmadik alkalommal veszi a fáradtságot és elmegy e rangos színházi megmérettetésre, és bizony fáradhatatlanul készít interjúkat, tudósításokat.
Köszönjük, kedves Magdi!
Persze Nyakó Béla Igazgató Úrnak is hálával tartozunk, ahogyan a többi szervezőnek, hogy évről-évre ott lehetünk és végezhetjük kulturális missziónkat. Visó

„De mi a célja az örökös kóborlásnak? (…) Talán semmi. Olykor mégis azt hiszem, van valami titokzatos célja. Olykor úgy gondolom, mi egy láthatatlan kincset viszünk magunkkal, amelynek bizonyos időre el kell érkeznie valahova. Most mi visszük, – ha kidőlünk, vállára veszi más, – de egyszer csak elérkezik oda, ahol szükség van rá.”

 

Herczeg Ferenc: DÉRYNÉ IFJASSZONY/Fotó: Majnik Zsolt

 

A magyar nyelvű színjátszás kivívóiként tiszteljük a vándorszínészeket, ezeket az eltökélt alakokat, köztük az olyan nagy formátumú személyiségekkel, mint Déryné is volt.

 

Az előadás főhajtás a magyar színjátszás hőskora előtt, ahol romantikus szerelmek, nagy fellángolások, szenvedélyes viszonyok szövevényében hol küszködnek, hol csatát nyernek hivatásuk, a magyar nyelvű színjátszás ügyéért folytatott küzdelemben.

 

A színpadon megelevenedő milliőt átszövi a színház erejébe vetett hit, ezért a láthatatlan bizonyosságért zajló folytonos törekvés, melyben ki-ki a maga tehetségével, leleményességével vagy éppen fondorlatával próbál érvényesülni. Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel kikövezett színművét a színészek hangszeres játéka teszi még virtuózabbá.

https://nemzetiszinhaz.hu/art7

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét