Kezdőlap Programajánló Tánccirkuszi produkciót mutat be szombaton a Duda Éva Társulat és a Nemzeti...

Tánccirkuszi produkciót mutat be szombaton a Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház

43
0

Ramazuri címmel látványos, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánccirkuszi produkciót mutat be szombaton a Nemzeti Táncszínház és a Duda Éva Társulat.

 

 

    A Nemzeti Táncszínházban látható előadásban a társulat új eszközök bevonásával és új kifejezési módok elsajátításával ötvözi az egyes művészeti ágak elemeit – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A darab a társulat 2013-ban bemutatott Virtus című előadásának folytatása – amely szintén több művészeti ág együttműködésével jött létre: kortárs tánc, cirkusz és élőzene együtteséből.

 

A társulat most is a kortárstánc mellett az újcirkusz világán keresztül szeretné megszólítani a közönséget.

 

    A produkció lényege az ellentétes esztétikai minőségek, össze nem illő elemek együttes jelenléte: a szándékos képzavar – írják az előadásról, amelynek ritmusát a lassú és a dinamikus részek váltakozása adja: a meditatív gondolatok és a konkrét cselekvések ellenpontja.

 

    Mint írják, az előadás egyik fő eleme a látvány, amelyben speciális eszközök és térelemek adnak lehetőséget a meghökkentő mozdulatok és a különleges formavilág kibontakozásának.

 

A produkciót végigkíséri a kerek elemek szimbolikája. A kör archetípusa az élet körforgására utal, üzenete, hogy derűvel térjünk vissza a mindennapokba – írják.

 

    A táncosokat cirkuszi trénerek készítették fel az újcirkuszi világból ismert elemek elsajátítására, mozgásszínházi eszköztáruk bővítésére.

 

Az előadás másik kulcseleme a zene – ahol az elektromos hegedű mellett a beatbox elemek jelennek meg hangsúlyosan.

 

A zene nem kísérője, hanem szerves része a produkciónak, a zeneműveket Farkas Izsák és Szarvas Dávid jegyzi. A produkció rendező-koreográfusa Duda Éva.

MTI/szinhaz.online

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét