Kezdőlap Egyebek Programkavalkáddal készülnek a Göcsejt népszerűsítő rendezvénysorozatra

Programkavalkáddal készülnek a Göcsejt népszerűsítő rendezvénysorozatra

53
0

A Göcsej Civil Társaság július 9. és 18. között dombérozásra invitálja a látogatókat. A rendezvénysorozatra koncertekkel, kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal készülnek, a szervezett túraútvonalakon pedig a tájegység természeti kincseit, növény és állatvilágát, épített örökségét fedezhetik fel a résztvevők.

 

    A göcseji dombérozó célja, hogy a turisták megismerjék a tájegységet, a göcseji falvak hagyományait és értékeit – mondta el az MTI-nek Magai Ágota, a program ötletgazdája.

 

A dombérozó nyitányaként július 8-án a barabásszegi turista-pihenőhelynél zenés estet rendeznek, a rendezvénysorozatot július 10-én, a göcseji aratónapon nyitják meg Nován.

 

    Gombosszegen Bor Gábor és Gyerák Petra nyitott portával várja a látogatókat, akik a borzderesszarvasmarha-telepen a friss alapanyagból készült tejeskávét is megkóstolhatják.

 

    Nagylengyelben, a Kis-Göcseji Kincsesházban július 11-től lesz látogatható a premontrei rend történetét dokumentáló, kiállítás, a Göcsej értékeiből összeállított helytörténeti tárlat pedig a dombérozó ideje alatt lesz megtekinthető.  

 

    A Balázsfai-hegyen, a Sümegi család pincéjénél néptánccsoportok lépnek fel élő népzenei kísérettel, a dombérozás július 14-én népdal- és nótaesttel folytatódik.

 

Petrikeresztúron, a tájház környékén szerveznek gyermekfoglalkozásokat és akusztikus koncertet, Becsvölgyén a református templomban a zalaegerszegi gitársuli növendékei adnak koncertet.

 

    Július 16-án és 17-én Hottón, a faluház környékén a debreceni, győri, pécsi bábosok vendégjátékát tekintheti meg a közönség, lesz fénylabirintus kalandjáték, a kecskeméti Tekergő Tér ügyességi játékokra hívja a felnőtteket és a gyermekeket. Szilvágyon, a Nagy-hegyen a pincemúzeum lesz látogatható, Zalaszentgyörgyön a göcseji lakodalmas hagyományt elevenítik fel.

 

    Bakon a kistermelők egyesülete és az önkormányzat közös szakmai rendezvénye a szőlőtermesztésről, a borászatról, a korszerű növényvédelemről szól. Szentkozmadombján a göcseji növénytermesztési technológiákat ismerhetik meg, Rádiházán pedig a híres ménesbe is ellátogathatnak a turisták.  

 

    Gellénházán sportolásra nyílik lehetőség; a strandon vizesjátékokat, úszóversenyt és vízilabda-mérkőzéseket szerveznek, a tekepályán pedig tekebajnokságot. A Zalai Tekergők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület szervezésben Becsvölgyéről 18 kilométeres éjszakai gyalogos túra indul. A résztvevők várhatóan másnap hajnalban érnek majd célba, a biciklisek pedig 60 kilométeres kerékpárútra indulhatnak – sorolta a programokat Magai Ágota.  

 

  Az V. Göcseji Dombérozó szinte naponta új programokkal, helyszínekkel bővül, új elemekkel egészül ki, hiszen mind több település szeretne részt venni a térséget népszerűsítő programsorozatban – fűzte hozzá.

MTI/https://zalaerdo.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét