Kezdőlap Kiemelt Május 27-én kezdődik a PLACCC Dance fesztivál

Május 27-én kezdődik a PLACCC Dance fesztivál

71
0

 Május 27-én kezdődik a PLACCC Dance fesztivál; a rendezvény többségében ingyenes, szabadtéri programokkal, köztéri produkciókkal várja a közönséget Budapesten.

 

 

    A PLACCC Fesztivál táncfókuszú különkiadása, a PLACCC Dance, alkalmazkodva a járványügyi szabályozásokhoz, köztéri és természeti helyszíneken kínál programokat május 27. és július 2. között Budapesten – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Mint írják, a közreműködő alkotók kreativitásának köszönhetően sokszínű programot kínálnak, lesz podcast vezette séta, a nézők előadásában születő koreográfia, valamint művészet és sport találkozásából létrejövő táncelőadás is.

 

    A kizárólag magyar alkotókkal induló PLACCC Dance produkcióiban kiemelt jelentőséget nyer a távolság, a természet és az ember viszonya, a klímaváltozás, a disztópikus jövőkép és a jelen iránti nosztalgia.

 

    A PLACCC Fesztivál 2008 óta mutat be olyan művészeti alkotásokat, amelyek kimozdulnak a művészet hagyományos helyszíneiről, a színháztermekből és a galériákból.

 

 A fesztivál az idén tavasszal táncfókuszú különkiadással jelentkezik Budapesten; az alkotók kreatív és innovatív módon alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, a biztonságos távolságtartás követelményét nem akadályként, hanem lehetőségként felfogva hoznak létre köztéri alkotásokat – emelik ki a közleményben.

 

 Mint írják, a művészek nyitottsággal fordulnak a városi terek vagy a természeti környezet felé, és szívesen használják ki a helyspecifikus alkotásban rejlő lehetőségeket – akár már hosszabb ideje dolgoznak köztéren, akár első alkalommal vállalkoznak a színházterem elhagyására.

 

  A felkért művészek a járványhelyzethez alkalmazkodó előadásokkal készülnek, amelyek során a szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a közreműködők és közönség biztonságára – áll a közleményben.

 

    Mint írják, a PLACCC Dance programjai többségében ingyenesek, de támogatói jegyeket válthat a közönség. A támogatói jegyek bevételének felét felajánlják a szegedi MASZK Egyesületnek / THEALTER Fesztiválnak, amely 1995 óta idén először nem nyert működési támogatást, ami veszélyezteti további működését.

 

   A PLACCC Dance részletes programja és további információk a http://placcc.hu/ oldalon érhetők el.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét